Πώς έληξε η «ομηρία» του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Φωτογραφία: Αποστόλης Σαφός

Στη έκτακτη, κατά κάποιο τρόπο, σύσκεψη στην αίθουσα των γραφείων της περιφέρειας μεταφέρθηκαν όσοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο. Υπήρχε μεγάλη ένταση και από τις δύο πλευρές, ευτυχώς μόνο λεκτική, οπότε δεν είχαμε δυσάρεστες εξελίξεις και ο αστυνομικός που παραβρέθηκε έμεινε να παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής του νομού, ο δήμαρχος του νησιού και ο εκπρόσωπος της περιφέρειας. Το μεγαλύτερο μέρος της αγανάκτησης των γονιών το εισέπραξε όπως ήταν φυσικό ο κ. Βαρδίκος.

Κάποιος από τους γονείς εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή φεύγοντας από την άλλη άκρη του νησιού κατάφεραν σε μισή μέρα να φέρουν στο ίδιο τραπέζι το κ. Βαρδίκο, τον κ. Σταυρινάδη και τον κ. Κουλουλία.

Ακούστηκαν πολλά ακόμα και για τη μελλοντική ανάληψη του μεταφορικού έργου από το Δήμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά δεν ήταν της παρούσης ένα θέμα με τόσο μακρινό ορίζοντα.

Τέλος με παρέμβαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι αυτοκινητιστές θα πάρουν τα χρήματά τους σε ενάμισι μήνα. Οι παρευρισκόμενοι, γονείς και λεωφορειούχοι, δεν ικανοποιήθηκαν γιατί είναι κάτι που έχουν ακούσει ξανά στο παρελθόν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο βουλευτής τότε δεσμεύτηκε προσωπικά να συντάξουν ένα κείμενο το οποίο και προτίθεται να υπογράψει ως εγκυρότερη δέσμευση για την καταβολή των χρημάτων. Ακούστηκαν ξανά διαμαρτυρίες για προεκλογικά τεχνάσματα αφού σε ενάμισι μήνα ο κ. Βαρδίκος ενδέχεται να μην είναι πια βουλευτής. Οι γονείς δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού τα παιδιά τους έχουν χάσει πολλές διδακτικές ώρες και οι ίδιοι έχουν επιβαρυνθεί με ένα σημαντικό κι απρόσμενο κόστος, εκείνο της  μεταφοράς. Ήθελαν δέσμευση για την ομαλή εξέλιξη του προβλήματος μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και όχι ακόμα μία παράταση.   

Ο κ. Βαρδίκος πριν αποχωρήσει σε παρακείμενο γραφείο δήλωσε ότι ευχαριστεί πολύ όλους γι αυτήν την όμορφη μέρα, κάτι που ακούστηκε περισσότερο ειρωνικό παρά κυριολεξία.

ikariamag.gr

Δείτε εικόνες και ρεπορτάζ της ημέρας στα σχετικά άρθρα παρακάτω:

ikariastore banner