Γρηγόρης Αρναούτογλου και « Όμορφος Κόσμος» στην Ικαρία

Στο νησί μας βρέθηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τετραμελές συνεργείο για να κάνει γύρισμα για την εκπομπή του «Όμορφος κόσμος» για την τηλεόραση του MEGA. Έφτασαν στο νησί την Πέμπτη 5 Απριλίου και αναχώρησαν τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν να επιβεβαιώσει ή να καταρρίψει τους μύθους που συνδέονται με την Ικαρία και τους Καριώτες.

Ξεχωριστή φυσιογνωμία στις λήψεις που πραγματοποιήθηκαν (δεν γνωρίσουμε αν θα περιληφθούν όλες στο τελικό μονταρισμένο επεισόδιο) αποτέλεσε ο Διαμαντής που γυρνάει το νησί και πουλάει βότανα. Ο Αρναούτογλου μόλις τον αντίκρισε βρήκε μια τρομερή ομοιότητα με τον Πανοραμίξ, «αν φορούσες άσπρα ρούχα», του είπε, «θα ήσουν ολόιδιος». Αγνοούσε βέβαια εκείνη τη στιγμή πως το παρατσούκλι του Διαμαντή στην Ικαριά είναι «Δρυίδης» μιας και είναι απόλυτα ταυτισμένος με τις ρεματιές και τα δάση.

Με την ευκαιρία της παραμονής του μίλησε και για το βιβλίο του «μακιγιαρισμένοι φόβοι» που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Η παρουσίαση έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο βιβλιοπωλείο «ανεφάντης», στον Άγιο Κήρυκο. Ο δημοφιλής παρουσιαστής μίλησε για την πρώτη του συγγραφική απόπειρα που προέκυψε όταν αποφάσισε να έρθει αντιμέτωπος με τις σκέψεις του. Συνειδητά, κάποια στιγμή, αποφάσισε ότι τα ψέματα τελείωσαν και δεν υπήρχε λόγος να τις αποφεύγει αλλά να τις έχει απέναντί του.

Όπως εξήγησε, επιχείρησε να δώσει ανθρώπινη μορφή στον φόβο του για να τον αντιμετωπίσει πιο εύκολα αλλά ανακάλυψε ότι θα πρέπει να παλέψει με κάτι αόρατο. Μερικές φορές κατάφερε να νικήσει, όμως κατάλαβε ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα τελειώσει ποτέ. Στο τέλος της παρουσίασης καταχειροκροτήθηκε και υπέγραψε όλα τα αντίτυπα του βιβλίου του.

Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο σε Εύδηλο, Καραβόσταμο, Ράχες και αλλού. Το αποτέλεσμα θα μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε στις οθόνες μας σε τρεις βδομάδες από τώρα.

ikariamag.gr

ikariastore banner