Για τις εκλογές

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου στον Δήμο της Ικαρίας με βάση το γεγονός ότι δεν έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα συνδυασμό, ήταν ένα ολοκάθαρο μήνυμα των συνδημοτών μας για κοινούς τόπους και προγραμματικές συμφωνίες ανάμεσα σε περισσότερα προγράμματα. Ουσιαστικά οι Ικαριώτες ζήτησαν από τον συνδυασμό που ήρθε τρίτος και αποκλείστηκε από την επαναληπτική εκλογή να διαμορφώσει ένα κοινό πρόγραμμα τετραετίας με όποιον από τους σχετικά πλειοψηφίσαντες συνδυασμούς μπορούσε να έχει τις περισσότερες συγκλήσεις.

Το μήνυμα αυτό το αποδέχτηκαν τόσο ο συνδυασμός του Χρ. Σταυρινάδη όσο και ο συνδυασμός του Στ. Σταμούλου που κάλεσαν σε διάλογο τον συνδυασμό του Ηλία Γαγλία, ο οποίος όμως συνδυασμός, σε συνεδρίαση(;) που έκανε την 10/11/2010 στον Εύδηλο την αρνήθηκε κατά πλειοψηφία με κύριο εκφραστή της άποψης αυτής τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο οποίος συν-παρέσυρε και αρκετούς από τους υπόλοιπους .

Εκφράζοντας και πολλούς άλλους συνδημότες μου που υποστήριξαν η και ήταν υποψήφιοι του συγκεκριμένου σχήματος θεωρούμε την συγκεκριμένη απόφαση-θέση εξαιρετικά άτολμη και ανεύθυνη. Είναι εντελώς απαράδεκτο να μην δίνεις ευκαιρία διαλόγου στους εκπροσώπους του 89% του εκλογικού σώματος, καθαρό δείγμα παρωχημένου πολιτικού πολιτισμού, απομεινάρι κακού παρελθόντος και εμπαθούς κοινωνικής συμπεριφοράς.

 Η τωρινή στιγμή απαιτεί εντατική διεργασία για συντονισμό στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και όχι απόδραση από την πραγματικότητα. Τώρα είναι η ευκαιρία να αποτυπώσουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων σε δεσμευτικά κείμενα και να μην παραμένουμε σε λόγια του αέρα. Τώρα συζητάμε ανοιχτά, με πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας, χωρίς κρυφές συμφωνίες, χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Τώρα είναι η στιγμή να στείλουμε το σωστό μήνυμα σε όσους έχουν αγανακτήσει με την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να βρει διεξόδους στην οικονομική, πολιτική και περιβαλλοντική κρίση.       

Την 7/11 τελείωσε μία διαδικασία και την 8/11 άρχισε μία εντελώς καινούργια  χωρίς να κουβαλάει τις αντιπαραθέσεις από την χθεσινή ημέρα. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή την διαφορά δεν είναι ικανοί να λειτουργούν σαν υπεύθυνοι η επικεφαλείς διότι τελικά δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.

ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

Ικαρία 11/11/2011

Γιώργος Καρίμαλης
Τηλ.2275031945
gkarim@otenet.gr

ikariastore banner