Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας

Στις 19 Αυγούστου, στο Καραβόσταμο της Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε Πανικαριακή Συνέλευση  φίλων της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας, οι οποίοι συμμετείχαν στις πολύμηνες διαδικασίες συγκρότησης της Αυτοδιοικητικής Κίνησης. Μετά από ανοιχτή συζήτηση επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων των παρισταμένων για συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου,  ως αυτόνομο σχήμα και ακηδεμόνευτο από κάθε κομματική καθοδήγηση.

Η Συνέλευση, μετά από τοποθετήσεις και εισηγήσεις επισημοποίησε την απόφαση της προηγούμενης Συνέλευσης  φίλων , που είχε πραγματοποιηθεί στο Φύτεμα Ευδήλου στις 11/8/2010. Ομόφωνα δηλαδή αποφάσισε να ορίσει ως επικεφαλής της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας και υποψήφιο Δήμαρχο, το συμπολίτη μας, Ηλία Γαγλία, οικονομολόγο, ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Ραχών από το 1990 και δραστήριο μέλος του κινήματος κατά της υπερβόσκησης και της ερημοποίησης της Ικαρίας, με συνεχή και συνεπή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα του νησιού, με 12ετή εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος και την τελευταία τετραετία ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ραχών.

Αυτόνομη Συσπείρωση: «Καλούμε  όλους εκείνους τους συμπολίτες  που έχουν μία νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύουν στις ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες να συσπειρωθούν γύρω από ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων, το οποίο από κοινού θα επεξεργαστούμε σε πρόγραμμα και θα υπερασπιστούμε την αναγκαιότητα  της υλοποίησής του.
Για να καθορίσουμε μαζί το μέλλον που μας αξίζει».

Δελτίο τύπου: Α.Σ.Π.Ι.

Μια διαφορετική παρέμβαση και πρόταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης  ουσιαστικά επισημοποιήθηκε την Πρωτομαγιά, με τη δημοσιοποίηση της Προγραμματικής Πολιτικής Διακήρυξης της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας . Το κείμενο είναι το αποτέλεσμα  προβληματισμού και ανοικτής συζήτησης μεταξύ πολιτών που συναντήθηκαν επανειλημμένα σε διάφορα χωριά από το Δεκέμβρη του 2009,   κυκλοφόρησε σε 1.500 αντίτυπα και μοιράστηκε σε όλο το νησί.

Η Διακήρυξη αποτελεί ένα κάλεσμα συμμετοχής προς όλους όσους πιστεύουν στην πολιτική ανεξαρτησία και στον αυτοκαθορισμό των Κινήσεων που ασχολούνται με τα κοινά . Αυτούς τους Πολίτες καλεί να Συσπειρωθούν γύρω από ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων,  το οποίο θα επεξεργαστούν σε Πρόγραμμα και θα υπερασπιστούν την αναγκαιότητα για την υλοποίησή του. Η δημοτική αυτή Κίνηση αρνείται  τη λογική των χρισμάτων, τη δημιουργία εφήμερων ψηφοδελτίων   με όρους συμψηφισμού και εκπτώσεων, καθώς και τον ασφυκτικό  εναγκαλισμό των αυτοδιοικητικών παρατάξεων με τα κόμματα. Απορρίπτουμε όλες τις παραπάνω σκοπιμότητες, γιατί αυτές είναι οι αιτίες που μεγάλα προβλήματα   του νησιού παραμένουν για χρόνια άλυτα . Η Α.Σ.Π.Ι. σε πείσμα των καιρών και των αποτυχημένων πρακτικών του παρελθόντος δεν αναζητά μεγαλόσχημους « σωτήρες » . Αντίθετα πιστεύει   ότι η δύναμη κάθε κοινωνίας βρίσκεται στην ενεργοποίηση και στη συμμετοχή των μελών της στα δημόσια πράγματα . Στη μετατροπή τους δηλαδή  σε πολίτες. Αναζητά τις προτάσεις και παράγει την πολιτική που θα χαράξουν μια καινούργια προοπτική για την Ικαρία. 

Καλούμε όλους όσους έχουν τη διάθεση να αφήσουν στην άκρη το ατομικό ή το στενά κομματικό συμφέρον, πρόθυμοι να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός  αποτελεσματικού προγράμματος και αποφασισμένοι να εργαστούν για την υλοποίησή του, να συμπορευτούν μαζί μας. 
 

ikariastore banner