Αποφάσεις Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ότι και να βγάλουν από το πολιτικό τους καπέλο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το λοιπό αστικό σινάφι, είναι βέβαιο ότι οι χαμένοι θα είμαστε και πάλι εμείς. Στη λογική αυτή, καμιά εκλογική διαδικασία, κανένα εκβιαστικό δημοψήφισμα και καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν αποτελούν ελπίδα για τους εργαζόμενους και τον λαό. Η μόνη σταθερή αξία που έχει να αντιτάξει ο λαός είναι ο διαρκής-ενωτικός-ανυποχώρητος αγώνας. Αγώνας για κάθε τι μικρό και καθημερινό που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου και του παγκόσμιου. Αγώνας μέσα από δυνατούς συλλόγους που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα, χωρίς τα οποία δεν ζει καμία σοβαρή διεκδίκηση. Αγώνες, μέσα από τους οποίους οι εργαζόμενοι αποκτούν αυτοπεποίθηση, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ανακαλύπτουν τους συμμάχους αλλά και τους εχθρούς τους. Αγώνες που μέσα στα σπλάχνα τους κυοφορούν τα έμβρυα της νέας κοινωνίας των αναγκών μας και όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η δυναμική του κόσμου είναι αυτή που έχει οδηγήσει το αστικό σύστημα σε κατάσταση πανικού και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, όπως και όλος ο λαός, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Το Ε.Σ.Υ. καταποντίζεται προς όφελος των κερδοσκόπων της υγείας και εις βάρος τόσο της τσέπης του απλού κόσμου, όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από την άλλη, στο άγριο πετσόκομμα των μισθών μας έρχεται να προστεθούν τεράστιες καθυστερήσεις στην αποζημίωση των δεδουλευμένων μας. Αυτό έχει σαν συνέπεια, τμήματα στο νοσοκομείο Ικαρίας να λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων. Ενδεικτικά, το προσωπικό έχει να πάρει υπερωρίες από τον Μάη, στο ακτινολογικό δεν επαρκούν τα κονδύλια και το προσωπικό για καθημερινή νυχτερινή κάλυψη, τα χειρουργεία λόγω περικοπών στις υπερωριακές ώρες λειτουργούν κυρίως σε τακτική βάση με τα έκτακτα χειρουργεία να γίνονται από φιλότιμο, οι αγροτικοί γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις διακομιδές τους και πάει λέγοντας. Είναι προφανές ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν δεχόμαστε την εξαθλίωση τη δική μας, δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση της δημόσιας υγείας. Απλήρωτοι εργαζόμενοι σημαίνει υπολειτουργούντα τμήματα και κακές υπηρεσίες υγείας. Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει ότι μας νοιάζει μόνο η τσέπη μας, την ώρα που σφαγιάζονται τα πάντα. Απλά, η πάλη για μισθολογική αξιοπρέπεια είναι άρρηκτα δεμένη με κάθε αγώνα ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας.

Στη σημερινή γενική συνέλευση αποφασίστηκαν:
1. Εξώδικο προς την διοίκηση του νοσοκομείου Ικαρίας για τις απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες του προσωπικού.
2. Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο γραφείο της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου Ικαρίας την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.
3. Νέα γενική συνέλευση σε 7 ημέρες για οργάνωση των επόμενων βημάτων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ θα επισκεφτεί το ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ την ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 7:00 μμ στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τις επιπτώσεις τους σε τοπικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει συζήτηση
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ! ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

ikariastore banner