Αποδοχή πρότασης Βουλευτή Βαρδίκου για επικουρικούς γιατρούς στα νησιά

Στις 10-6-2011 με έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδο, ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, μεταξύ άλλων έγραφε:

Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να προωθηθούν για ψήφιση οι παρακάτω τροπολογίες:

Α. Επικουρικοί ιατροί.

Στο τέλος του εδαφίου β της παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 3868/2010 γίνεται η ακόλουθη προσθήκη:

«Στην περίπτωση που σε ορισμένες ειδικότητες δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κάλυψη θέσεων επικουρικών ιατρών δεν ισχύει η αποκλειστική προθεσμία των δεκαπέντε (15) ημερών αλλά παραμένει ανοικτό το χρονικό διάστημα μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις που προβλέπονται στον πίνακα των επικουρικών ιατρών που έχει καταρτισθεί και έχει αναρτηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Στο τέλος του εδαφίου β της παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 3868/2010 προστίθεται εδάφιο β1 ως ακολούθως:

«Για την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών Μονάδων άγονων και προβληματικών περιοχών όπως επίσης και νησιωτικών περιοχών επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω, εκτάκτως να προσλαμβάνονται επικουρικοί ιατροί. Στην περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της δαπάνης μισθοδοσίας των ανωτέρω ιατρών από το Φορέα που θα παρέχει τις υπηρεσίες του, τη συγκεκριμένη δαπάνη αναλαμβάνει η Υγειονομική Περιφέρεια στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο Φορέας».

Λίγες μέρες αργότερα (14,15,16/6/2011) συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις» και στις 27-6-2011 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3985/2011 ο οποίος στο άρθρο 66 στην §42 γράφει:

42. Στο τέλος του εδαφίου β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 3868/2010 προστίθενται τα εξής:

Σε περίπτωση που σε ορισμένες ειδικότητες Μονάδων άγονων και προβληματικών περιοχών, όπως επίσης και νησιωτικών περιοχών, δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κάλυψη θέσεων επικουρικών γιατρών και δεν υπηρετεί σε αυτές ήδη επικουρικός γιατρός, η σύμβαση του οποίου μπορεί να παραταθεί σύμφωνα με την παράγραφο δ’ της παρούσας, δεν ισχύει η αποκλειστική προθεσμία των δεκαπέντε (15) ημερών, αλλά η προκήρυξη παραμένει ανοικτή μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις που προβλέπονται στον πίνακα των επικουρικών ιατρών.

Στην περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της δαπάνης μισθοδοσίας των ανωτέρω ιατρών από τον Φορέα στον οποίο θα παρέχει τις υπηρεσίες του, τη συγκεκριμένη δαπάνη αναλαμβάνει η Υγειονομική Περιφέρεια, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο Φορέας.»

Το κείμενο της πρότασης του Βουλευτή Σάμου είχε γράψει ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ζώτος και την πρόταση είχε προωθήσει και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κασσάρας.

 

ikariastore banner