Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Αγίου Κηρύκου. Δημοτικά υδροθεραπευτήρια.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο δήμος Αγίου Κηρύκου, δημοσίευσε τα οικονομικά στοιχεία που προέκυψαν από την διαχείριση των δημοτικών υδροθεραπευτηρίων από την ΑΔΕΑΚ, για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2009. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, την περίοδο αυτή, οι λούσεις και στις τρεις πηγές συνολικά, έφτασαν τις 60 χιλιάδες, δίνοντας καθαρά κέρδη αξίας 130.000,00€. Τα αναλυτικά στοιχεία που δίνονται, όχι μόνο παρουσιάζουν θετικές μεταβολές, αλλά φαίνεται ότι τόσο οι λούσεις όσο και οι εισπράξεις έχουν τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της πενταετίας, όπου οι ιαματικές πηγές λειτουργούν υπό την αιγίδα του δήμου.

Στατιστικά στοιχεία δίνονται ακόμα και για τους επισκέπτες των υδροθεραπευτηρίων, οι οποίοι είναι κυρίως ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, έχουν επισκεφθεί το νησί πάνω από 3 φορές, και ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των 60-70 ετών με πτωτική τάση όμως του μέσου όρου ηλικίας. Το 85% αυτών, αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις και οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν βελτιωθεί σημαντικά και δηλώνει ότι θέλει να ξαναέρθει στην Ικαρία. Το υπόλοιπο 15% δεν είναι βέβαιοι για νέα επίσκεψη λόγω της ποιότητας των συγκοινωνιών στο νησί αλλά και στη δυσκολία πρόσβασης σε αυτό.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι μία από τις πηγές παραμένει ,όπως κάθε χρόνο, σε λειτουργία και τους μέχρι πρότινος νεκρούς μήνες, Νοέμβριο – Φεβρουάριο για όσους Ικαριώτες επιθυμούν, να κάνουν χρήση των ιαματικών της ιδιοτήτων.