Σχετικά με τον επανασχεδιασμό των μεταφορών που συζητείται στην σύσκεψη παραγόντων των υπουργείων σας, στα πλαίσια των ενεργειών της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις του Δήμου Ικαρίας, όπως διαμορφώνονται μέσα από τις διαχρονικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων του νησιού, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβούλιου (112/2014 - 159/2014 - 56/2015) και τις παρεμβάσεις μας σε συνεδρία που σχετίζονται με την «Νησιωτικότητα».

Συμφωνία για την προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, η Sky Express και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania. Με την code share agreement, ουσιαστικά ενώνονται οι προορισμοί που εξυπηρετεί η Sky Express με τους αντίστοιχους της Germania, γεγονός που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό των προορισμών που εξυπηρετεί η ελληνική εταιρεία.

Η Olympic Air – Aegean Airlines έχει δυο πτήσεις την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα αναχώρηση στις 12.35 από Αθήνα, με άφιξη στην Ικαρία στις 13.25. Αναχώρηση από την Ικαρία στις 13.50 και άφιξη στην Αθήνα στις 14.40. Την Πέμπτη, αναχώρηση από Αθήνα στις 08.35 με άφιξη στην Ικαρία στις 09.25. Αναχώρηση από την Ικαρία στις 09.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 10.40.

Όφελος 36 εκατ. ευρώ ετησίως θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκμετάλλευσης τακτικών αεροπορικών γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οκτώ νέους προορισμούς, που έως τώρα είχαν ενταχθεί στις άγονες αεροπορικές γραμμές, θα εξυπηρετεί από την 1η Οκτωβρίου και σε όλη τη διάρκεια του έτους η ελληνική εταιρεία Sky Express, που έχει έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και συμπληρώνει έντεκα χρόνια παρουσίας.

Iδιαίτερα έντονος αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις 20 άγονες αεροπορικές γραμμές, που θα ανατεθούν για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, του οποίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε χτες, 3 Αυγούστου.

Το «παρών» στη διεκδίκηση των άγονων αεροπορικών γραμμών της χώρας θα δώσουν και πάλι τόσο η Aegean Airlines όσο και η Olympic Air στις 3 Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών.

Τις παραβιάσεις των υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε απομακρυσμένους Αερολιμένες διαφόρων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους αλλά και της Σητείας στην Κρήτη καταγγέλλει με Γραπτή του Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Την πλήρη ανατροπή του νομικού πλαισίου που ισχύει σήμερα στις άγονες αεροπορικές γραμμές προβλέπει προσχέδιο υπουργικής απόφασης που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο μειώνεται κατά 50% το ποσό των επιδοτήσεων για την κάλυψη των γραμμών, διατηρούνται στους 28 οι προορισμοί που χαρακτηρίζονται άγονες γραμμές, αλλά μειώνονται δραστικά τα επιδοτούμενα δρομολόγια από και προς αυτούς.

Η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS ανακοίνωσε το νέο δρομολόγιο της (κάθε Δευτέρα και Σάββατο) που θα συνδέει την Ικαρία απευθείας με το Ηράκλειο Κρήτης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2016. Αναλυτικά οι ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων:

Σελίδες

ikariastore banner