Ένας τρελός κόσμος…στη συναυλία των LOCOMONDO στην Ικαρία

Παρουσίαση: ikariamag.gr

«Τρελός κόσμος», μια παρέα μουσικών που πέρασε 12 μέρες στη Τζαμάικα, όπου και ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ, καλεσμένοι του τρομπονίστα του Μάρλει. Locomondo, ένα συγκρότημα που βρέθηκε και στην Τζαμάικα του Αιγαίου, όπως πολλοί θέλουν να αποκαλούν την Ικαρία.

Η συνάντηση του Μάρκου και του Γιώργου κατά τη στρατιωτική τους θητεία, σχεδόν μια δεκαετία πίσω, καθώς και οι παρόμοιες μουσικές τους επιρροές και κατευθύνσεις, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του συγκροτήματος, με το αρχικό όνομα Urbana. Πλέον είναι ένα σχήμα αναγνωρισμένο εντός και εκτός συνόρων που τραγουδάει για τη ζωή, τον έρωτα και είναι κατά των εξαρτήσεων. Το κομμάτια τους αφορούν, συνήθως, σε προσωπικές εμπειρίες τους ή ιστορίες φίλων, θέματα που απασχολούν τους νέους όπως η έλλειψη ευκαιριών, τα καθημερινά προβλήματα. Τραγούδια δηλαδή αφηγηματικά.

Η μουσική ρέγγε έχει μεγάλος βάθος αλλά δεν είναι η στιγμή να κάνουμε αναφορές στους Αφρικανούς που μεταφέρθηκαν βίαια στη Τζαμάικα. Για πολύ κόσμο δεν έχει και μεγάλη σημασία. Είναι αρκετό που το συγκεκριμένο είδος μουσικής είναι ευχάριστο, ρυθμικό αλλά κυρίως πολύ χορευτικό. Είναι ένα είδος λαϊκής μουσικής που παραπέμπει εύκολα σε καλοκαίρι, παραλίες και ξένοιαστες στιγμές.

Ο Δημήτρης Γάσιας με το βιολί του ξετρέλανε τους Καριώτες που λατρεύουν τον ήχο του συγκεκριμένου οργάνου, όταν μάλιστα έπαιξε τον καριώτικο έγινε «επανάσταση».

Κάποιοι από την ευρύτερη ομάδα πέρασαν πριν τη συναυλία από το πανηγύρι στο Φίδος, ενθουσιάστηκαν από την ατμόσφαιρα και το κρασί. Ο υπεύθυνος για το φωτισμό της συναυλίας μέτρησε τα live που είναι προγραμματισμένα μέσα στο καλοκαίρι. Τα έβγαλε 14 (2 εκ των οποίων στη Γερμανία) και δήλωσε πως με το πέρας αυτών θα ήθελε να επιστρέψει στην Ικαρία με άνεση χρόνου.

Ένα ζευγάρι απαίτησε από τους διοργανωτές να πάρει πίσω το αντίτιμο των εισιτηρίων που είχαν πληρώσει νωρίτερα αφού είχε ανακοινωθεί ως ώρα έναρξης η 9.30 ενώ η συναυλία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00. Παρόλο που μπορεί να είναι λογικό, όσοι βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό έμειναν έκπληκτοι από αυτή την αντίδραση σε κάτι που αφορά στο χρόνο στην Ικαρία.

Η αυλή του σχολείου ήταν γεμάτη, κυρίως από νεολαία, που τραγούδησε μαζί με τους Κούμαρη και Βαρνάβα και δε σταμάτησε να χορεύει ή έστω να λικνίζεται ούτε λεπτό.

Βαρύς ο εξοπλισμός και αρκετοί οι τεχνικοί που στήνουν τη συναυλία των Locomondo, συγκριτικά τουλάχιστον με τις συναυλίες που συνήθως βλέπουμε εδώ στο νησί. «Το στανιό του, εδώ είναι σαν το Λυκαβηττό!», αναφώνησε κάποιος φίλος φτάνοντας στο χώρο της συναυλίας. Ο ήχος πάντως ήταν εξαιρετικός και όλη η βραδιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως πετυχημένη από την παρουσία της μπάντας και την όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρας πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας ήταν το ikariamag.gr

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

Η συνέντευξη των Locomondo στο ikariamag, εδώ.

ikariastore banner