Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διαβάζει το «ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ» του Γιάννη Κέφαλου από τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr. Την Ιστορία την βρίσκετε στο βιβλίο «Artεις Έρωτα;» Ιστορίες Αγάπης & Έρωτα στην Ικαρία που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελεύθερες Πτήσεις.

Η Βιολέτα Ίκαρη διαβάζει την «ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ» της Στέλλας Κυριακού απ'τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr.

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διαβάζει το «ΣΙΜΟΣ & ΨΥΧΗ» της Ρωξάνας Θεοδώρου απ'τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr.

Ο «Κωλοφάνης» ήταν ένας αγαπητός (αγαπημένος των πολλών, για την ακρίβεια, ματαίως υποψήφιων συζύγων του) νέος του περασμένου αιώνα στο Καραβόσταμο. Το παρατσούκλι του ιδέα δεν έχω από πού προκύπτει, αν και κολακευτικό δεν ακούγεται. Ήταν ο Καζανόβας του χωριού, όπως λέγεται.

Η ηθοποιός Μοσχούλα Ατσιδάφτη διαβάζει τον «ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΡΟΥΧΑ» της Ευτυχίας Βασάλου απ'τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr.

Μπαίνουν σ' ένα αεροπλάνο μια Σαλονικιά, μια Καριωτίνα και μια Κομοτηναία. Θα μπορούσε να είναι κι ανέκδοτό, αλλά όχι. Τrue story. Μαζεύουν, λοιπόν, αυτές τα μπογαλάκια τους να πάνε στο Παρίσι. Διότι έχουνε γάμο. Παντρεύουν την κολλητή τους φίλη με το υπέροχο ταίρι της, κι αν δεν πάνε αυτές να κάνουν τον δέοντα σαματά, ο γάμος δεν στεριώνει.

Η ηθοποιός Ηλέκτρα Τσακαλία διαβάζει το «ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΕ ΙΚΑΡΙΩΤΗ» της Θεοδοσίας Καρίμαλη από τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr. Την Ιστορία την βρίσκετε στο βιβλίο «Artεις Έρωτα;» Ιστορίες Αγάπης & Έρωτα στην Ικαρία που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελεύθερες Πτήσεις.

Τρεις μέρες έμεναν δεμένα τα επιταγμένα καΐκια στην προκυμαία του Βαθιού. Το καράβι που θα μετέφερε τους πρόσφυγες από τους καταυλισμούς της Παλαιστίνης, το περίμεναν να φανεί από στιγμή σε στιγμή.

Σ' όποιο ξένο συναντούσε στο δρόμο της η συγχωρεμένη η γιαγιά μου -νενέ στα σαμιώτικα- έλεγε: -Εγώ που με βλέπεις, έχω πάει μέχρι την άκρη του κόσμου. Μέχρι το Καλαμπάχτασι! ...δηλαδή, μέχρι το πιο μακρινό απ' το χωριό μας, την Καστανιά, χωριό της Δυτικής Σάμου, τη σημερινή Καλλιθέα.

Η Τζένη Μπότση διαβάζει «Τ' ΑΤΡΥΓΗΤΑ» της Μαίρης Πάστη από τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr.

Σελίδες