Είναι γνωστή η αγάπη των Καριωτών για το νησί τους. Ναι, ναι, όλοι αγαπούν τον τόπο τους, αλλά εμείς έχουμε μια εμμονή παραπάνω, ή τουλάχιστον, έτσι λέει ο κόσμος. Τι γίνεται, όμως, όταν πράξεις ουσιαστικού ενδιαφέροντος και αγάπης στην Ικαρία γίνονται από ξένους; Ξενομερίτες που κανένα συμφέρον δεν έχουν από το νησί, που μπορεί να μην ξανάρθουν (αν και, μεταξύ μας, δε γίνεται να μην ξανάρθεις, γίνεται;), που ούτε περιουσίες έχουν, ούτε μαγαζιά, ούτε οικογένειες.

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος NEMESIS στην Ικαρία συνεχίζει να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες και προγράμματα για κάθε ηλικία και ανάγκη. Εδώ και χρόνια, άλλωστε, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική δουλειά και τις παρουσιάσεις που κάνει στη ρυθμική γυμναστική με κορίτσια ηλικίας 3 ως 15 ετών.

Τελευταία, η Ικαρία γίνεται όλο και πιο γνωστή, όλο και πιο δημοφιλής. Ωστόσο, η γκάμα των πραγμάτων στα οποία οφείλει τη φήμη της είναι περιορισμένα, αν όχι και ελαφρώς ανακριβή: τα πανηγύρια, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, η έλλειψη άγχους και, εσχάτως, η μακροζωία των κατοίκων της. Ωστόσο, η Ικαρία είναι έχει πολλούς περισσότερους τρόπους να κερδίσει τους επισκέπτες και τους κατοίκους της.

Στη τεχνική συνεδρίαση του δημάρχου Ικαρίας των τριών αντιδημάρχων Ραχών, Ευδήλου και Αγίου Κηρύκου με την συμμετοχή του τεχνικού συμβούλου του δήμου και ειδικού μελετητή για υδραυλικές μελέτες, ιεραρχήθηκαν οι προτάσεις ανάλογα με την ωριμότητα τους όπως για τους βιολογικούς του Καραβοστάμου και του Φάρου.

Ο Jamie Oliver είναι, ίσως, ένας από τους γνωστότερους παγκοσμίως τηλεοπτικούς σεφ. Η συμπαθής του φυσιογνωμία, το νεαρό της ηλικίας του (όταν τουλάχιστον ξεκίνησε την εκπομπή του πριν 20 χρόνια) και η ευκολία με την οποία παρουσίαζε τις συνταγές του, τον έκαναν αμέσως εξαιρετικά δημοφιλή, τόσο στην Αγγλία, όσο και σ΄όλο τον κόσμο.

Κι αν πέρασε το καλοκαίρι, ο Σεπτέμβρης είναι σκέτη απόλαυση! Γι' αυτό και την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη, έχουμε ραντεβού με την πανσέληνο και το γιορτάζουμε με μπόλικη μουσική και κέφι

4.290.000 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον βιολογικό καθαρισμό της Ικαρίας: Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» το έργο: «Μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγίου Κηρύκου Ικαρίας», με συνολικό προϋπολογισμό 4.290.000 ευρώ.

Οι παππούδες μου, Κώστας Πουργέζης από Ράχες και Αργυρούλα Κοτσάνη από Μάραθο, το 1936. Από Αντιγόνη Πουργέζη.

Εμείς ακόμα λέμε "καλό αποκαλόκαιρο"! Γιατί τώρα ξεκινάει μια υπέροχη εποχή. Με τον καιρό σύμμαχο σου για να την απολαύσεις! Αν όμως, και εσύ, μόλις επέστρεψες από Ικαρία ή δεν κατάφερες να την επισκεπτείς φέτος, και χρειάζεσαι ένα στέκι που να στην θυμίζει πραγματικά, τότε στα Ταμπούρια του Πειραιά, σε περιμένει το αγαπημένο Πολύτεχνο που μόλις άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει για μία ακόμα σεζόν!

Λειτουργεί σε σταθερή βάση του Λαογραφικού - Ιστορικού Μουσείου Αγιου Κηρύκου. (Να τονίσουμε ότι η λειτουργία αυτή βασίζεται στην εθελοντική συμβολή μελών του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «Γ. Τσαρνας» που προσφερθήκαν για αυτό το σκοπό).

Σελίδες