Το Πολύτεχνο... στου Τσαντέ, το επισκεφτήκαμε και μας κέρδισε! Γι’ αυτό και σας το παρουσιάσαμε πρόσφατα στο 1ο θέμα του ikariamag.gr και με χαρά βλέπουμε ότι το υποδεχτήκατε πολύ θερμά. Για αυτή την εβδομάδα, το Πολύτεχνο έχει ετοιμάζει 2 ζωντανά μουσικά γλέντια για να ικανοποιήσει κάθε μερακλή!

Την ήττα γνώρισε στον τελικό του Κυπέλου ΕΠΣ Σάμου η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Σ. Διαγόρα από την αντίστοιχη ΑΨΕΣ Πυθαγόρα με 4-0. Τα έσοδα του αγώνα που έγινε το Σάββατο 18/3 στο γήπεδο του Βαθιού θα δοθούν για τις ανάγκες του Γηροκομείου Ικαρίας.

Για λόγους ανωτέρας βίας, το 2μερο «Στις ίδιες θάλασσες» αναβάλλεται. Μόλις οριστεί νέα ημερομηνία, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

To Festibal γεννήθηκε στη Νάπολη από μια ιδέα του Luca Sessa. Κατάφερε να ενώσει εδώ και δυόμισι χρόνια, μια ομάδα εθελοντών με σκοπό να προωθήσουν τοπικές κουλτούρες της Μεσογείου με ιδιαίτερη ταυτότητα στη μουσική και τον χορό. Σκοπός τους είναι η επανεκτίμηση όσων οι Νότιοι, οι Μεσόγειοι έχουν χάσει σε σχέση με τον Βορρά απ’ όπου συχνά αφομοιώνουν χωρίς κρίση συμπεριφορές και μόδες.

Το 1950, ο πάππους μου από τις Ράχες, Κώστας Παπαδόπουλος, ετών 30 και η γιαγιά μου, Ευτυχία Παπαδοπούλου Παλαιολόγου, ετών 35, με το πρώτο τους παιδί, τη μητέρα μου Ντίνα Παπαδοπούλου μόλις 3 χρονών.

Ο παππούς μου Αλέξανδρος Τσουρής και η γιαγιά μου Βασιλική Τσουρή. Ο γάμος έγινε στην Αγιά Ματρώνα στην Οξέ το 1932 και η φωτογραφία τραβήχτηκε στον Άγιο. Κλεφτήκανε και παντρεύτηκαν με δανεικές βέρες. Η μαμά μου Μαρία Τσουρή – Μυρεσιώτου, τους θυμάται να συζητάνε ότι πρέπει να πάρουν βέρες γιατί θα νομίζουν τα παιδιά τους ότι δεν είναι παντρεμένοι. [από Γεωργία Μυρεσιώτη].

Το έργο γνωστό: Οι ουρανοί άνοιξαν, όχι τα βουνά είναι γυμνά, όχι έβρεξε παραπάνω από το συνηθισμένο, όχι φταίει το κράτος, όχι να κάνει η μάνα! Κατάσταση: Απροσπέλαστη. Το ίδιο και ο δρόμος.

Ειρήνη Λαρδά & Γιώργος Δαμιανίδης - 1965. Γνωρίστηκαν σε ηλικία 18 και 20 ετών αντίστοιχα, στην Οξέ της Ικαρίας. Έζησαν τον "απαγορευμένο" από τον πατέρα της νύφης έρωτα, ο οποίος αντέδρασε στην είδηση της σχέσης απομακρύνοντας τον φαντάρο, τότε, Γιώργο από το νησί στην Καστοριά.

Mία εναλλακτική, ανατρεπτική και διασκεδαστική παρουσίαση, υπόσχεται ο Ηλίας Φουντούλης μιλώντας σήμερα στο ikariamag.gr, για το νεό του βιβλίο του «ΚΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΧΡΟΝΙΚΟ και θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 21:00 στον χώρο του Public Café πλατεία Συντάγματος. Ο Ηλίας ασχολείται και με το Stand-up comedy γι’ αυτό και για το βιβλίου θα μιλήσουν και μια ομάδα γνωστών stand-up κωμικών ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Χατζηπαύλου. Όμως ο συγγραφέας διαβεβαιώνει το ikariamag.gr θα ειναι μία συμμετοχική παρουσίαση καθώς το κοινό δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

H ταινία “A Job Interview” του Αντώνη Γλαρού επιλέχτηκε από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών (17-28 Μαΐου 2017) να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα 2017 Short Film Corner (Film Market) του φεστιβάλ. Η ταινία ήδη συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λανούς στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενώ τον Σεπτέμβριο διαγωνίστηκε στο 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είναι υποψήφια για το βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία της ταινίας μικρού μήκους.

Σελίδες