22 Ιουλίου του 1956 πάντρεψε ο παπα-Καστανιάς στη μεγάλη εκκλησία του Ξυλοσυρτιού, τον Ταξιάρχη, την Αικατερίνη Φακάρου, μια από τις πιο όμορφες κι εκφραστικές νύφες της Ικαρίας, και τον Γεώργιο Μπινίκο, έναν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους του χωριού.

Εντάσσονται τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου: Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (προϋπολογισμού 8.205.438 ευρώ).

Πλατεία Ευδήλου Ικαρίας, 15 Αυγούστου 1960.Στο άλογο η Μορφία Πουλιανού, στο γάιδαρο τα παιδιά Ελβίρα και Ιωάννα. Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για το πανηγύρι της Ακαμάτρας. Από το φωτογραφικό αρχείο Αλέξη Πουλιανού.

Ανακοίνωση για Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο (Τελευταία υπενθύμιση): Ο δήμος Ικαρίας επιθυμεί να σας υπενθυμίσει τόσο την διαδικασία ρύθμισης των οφειλών προς τον δήμο, διαδικασία που κίνησε ο δήμος σε μια προσπάθεια να διευκολύνει όσους έχουν οφειλές προς τον δήμο να ανταποκριθούν σε αυτή την υποχρέωση τους.

Ο συμπατριώτης μας Λεωνίδας Βαρδαρός είναι γνωστός για τις ποιοτικές, καλά ζυγισμένες ερευνητικές δουλειές του αλλά και γιατί είτε μέσω της μυθοπλασίας είτε όταν κάνει ντοκιμαντέρ, καταφέρνει να φέρει στο φως μοναδικά γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας, με το ευαίσθητο, διεισδυτικό αλλά και δίκαιο κριτήριο του.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και τα σχεδία για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Το αγαπημένο Ικαριώτικο -και όχι μόνο- στέκι στα Ταμπούρια άνοιξε τις πόρτες τους για 2η χρονιά, για να υποδεχτεί στον φιλόξενο χώρο του, όλους τους μερακλήδες του καλού φαγητού, πιοτού και της μουσικής, αλλά και τους εραστές της Ικαρίας!

Δωρεάν 1.360 ιατρικές πράξεις σε Ικαρία και Φούρνους από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»: Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η «Ανοιχτή Αγκαλιά» λόγω ολιγωρίας του Υπουργείου Υγείας, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές πιστοί στο σύνθημα «Υποστηρίζουμε τη ζωή», έφεραν εις πέρας την αποστολή τους στην Ικαρία και τους Φούρνους με τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις.

Γραμματική Μαγουλακη & Χριστόδουλος Κράτσας. Ήταν 2α ξαδέρφια. Αγαπήθηκαν και ζήτησαν την άδεια του μητροπολίτη Σάμου για τον γάμο τους. Ο μητροπολίτης συναίνεσε κι έτσι παντρευτήκαν γύρω στο 1930 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Σελίδες