Τρίτη 13 Μαϊου: Στάση Εργασίας Δασκάλων & Καθηγητών Ικαρίας – Φούρνων

ΘΕΜΑ : «Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους εκπαιδευτικούς – μέλη του Συλλόγου Ικαρίας και Φούρνων»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Συλλόγου εκπαιδευτικών Ικαρίας και Φούρνων κηρύσσει  3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς - μέλη του Συλλόγου Ικαρίας και Φούρνων την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 από τις 11π.μ -2μ.μ. προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν  στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στη Διεύθυνση Π.Ε. Σάμου για την υπεράσπιση των συναδελφισσών εκπαιδευτικών οι οποίες επιλέγοντας να παραιτηθούν από «θέση ευθύνης» για να εναντιωθούν στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης βρίσκονται αντιμέτωπες με διοικητικά μέτρα εναντίον τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δ.Σ. Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

 

Όλοι την Τρίτη στην απεργία και την παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει τη μεθόδευση του προϊσταμένου της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, που απαιτώντας «έγγραφες εξηγήσεις» στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων διευθυντριών αρνήθηκαν, αλλά και όσων εκπαιδευτικών αρνούνται, να πάρουν μέρος στο στημένο θέατρο της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαβουδάκης απαιτεί «έγγραφες εξηγήσεις» από την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Ραχών, η οποία μπροστά στην εντολή επιβολής της αυτοαξιολόγησης, υπέβαλε την παραίτηση της. Οι λόγοι βέβαια για τους οποίους υπέβαλε την παραίτηση της η διευθύντρια των Ραχών όπως και η διευθύντρια του 1ου  Δημοτικού Αγ. Κηρύκου, είναι γνωστοί στον προϊστάμενο και διατυπωμένοι δημόσια. Οι διευθύντριες που παραιτήθηκαν, ή αρνήθηκαν να συγκροτήσουν ομάδες αυτοαξιολόγησης στην Ικαρία όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το έκαναν επειδή αρνούνται να εναντιωθούν στις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να επιβάλουν μια διαδικασία που στρέφεται ενάντια στην στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Είναι βέβαιο ότι δεν λείπουν οι «εξηγήσεις», οι οποίες υπάρχουν στις αιτήσεις παραίτησης των δύο διευθυντριών, στον κύριο Ζαβουδάκη. Με αυτή την επιλογή ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου έχει στόχο να τρομοκρατήσει και να επιχειρήσει ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της άσκησης διώξεων σε όσους εκπαιδευτικούς αντιστέκονται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του στην εκπαιδευτικό Στέλλα Σωτηριάδου, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη προκαταρκτική εξέταση και δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο, στο πλευρό των διευθυντριών που με τη στάση τους συντάσσονται και υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια. Η έμπρακτη αλληλεγγύη που επιτάσσουν οι καιροί είναι το χρέος του καθενός από μας.  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καλεί τους συναδέλφους, τους δημόσιους υπαλλήλους και την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου τη Τρίτη 13/5. Για το σκοπό αυτό για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας έχει προκηρυχθεί αυτή την ημέρα απεργία (συμπληρωματική στάση ΟΛΜΕ σε αυτή της ΕΛΜΕ)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΉ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11:00 π.μ.

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

ikariastore banner