ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Διώχνουν 30 προνήπια από τα νηπιαγωγεία της Ικαρίας

Στο «δρόμο» πετιούνται 30 προνήπια της Ικαρίας.

Πληρώνουν τις μνημονιακές ρήτρες της συγκυβέρνησης η οποία οδήγησε σε μετακίνηση - απόσπαση δύο εκπαιδευτικών από τα νηπιαγωγεία του Αγίου Κηρύκου, στο νηπιαγωγείο των Φούρνων.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, Απόστολο Τσιώλη:

«30 προνήπια, την τελευταία στιγμή και δίχως προηγούμενη ενημέρωση, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα δύο νηπιαγωγεία, αφού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν προσμετρώνται στο μαθητικό δυναμικό των σχολικών μονάδων.

»Και όλα αυτά, τη στιγμή που η ίδια η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου με σχετικό πίνακα που είχε εκδώσει στις 09-09-2013 αναγνώριζε την ύπαρξη 11 κενών θέσεων στα νηπιαγωγεία Ικαρίας και Φούρνων (Β’ Σάμου). Τελικά, κλήθηκαν μόνο 8 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους παρουσιάστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μόνο οι 6, για να καλύψουν τα 11 αυτά κενά».

Η απόφαση αυτή δημιουργεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα στις οικογένειες των απορριφθέντων παιδιών.

Απαράδεκτος όμως θεωρείται και ο ισχυρισμός Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου ότι «δε δημιουργείται επιτακτική ανάγκη κάλυψης κενών, για το λόγο ότι οι υπόλοιπες δύο νηπιαγωγοί … μπορούν να λειτουργήσουν τις δύο βάρδιες (πρωινή-απογευματινή)», ιδιαιτέρως μάλιστα τη στιγμή που στο νησί δεν υπάρχει δημόσιος ή ακόμα και ιδιωτικός φορέας που να μπορεί να απορροφήσει τα 30 εγγεγραμμένα παιδιά.

«Ποιο το μέλλον των 30 προνηπίων που εξαιτίας της απρονοησίας, της κακής οργάνωσης και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας κινδυνεύουν να στερηθούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εκπαίδευσης; Κατανοείτε ότι επιβαρύνετε υπερβολικά τους γονείς των παιδιών, που λόγω έλλειψης των απαιτούμενων πόρων ή της απουσίας λοιπών συγγενών, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για να τα επιβλέπουν;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης των δύο εκπαιδευτικών, την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να προσμετρηθούν στο μαθητικό δυναμικό των νηπιαγωγείων τα προνήπια και την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων στα νηπιαγωγεία Ικαρίας και Φούρνων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κατάληψη στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας  

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner