Το Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Ραχών Ικαρίας για τη Συμφωνία

Επίσης: Ψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΗΛΟΥ Ικαρίας για τη Συμφωνία

ΠΡΟΣ
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική  Γραμματεία
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του συντονιστικού του ΖΥΡΙΖΑ Ραχών Ικαρίας που εστάλη στην Πολιτική Γραμματεία, την Κ.Ε. και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης και της ψηφοφορίας που έγινε την επόμενη μέρα στην Ελληνική Βουλή:

Το Συντονιστικό  του ΣΥΡΙΖΑ Ραχών Ικαρίας, κατά πλειοψηφία  εκφράζει την αντίθεσή της, στην συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στη συμφωνία αυτή προβλέπονται σκληρά μέτρα λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, αντεργατικοί νόμοι, αυξήσεις φόρων, μείωση μισθών και συντάξεων και γενικά νόμοι που συνεχίζουν την λιτότητα που επικράτησε στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια. Η αντίθεση της κοινωνίας στη  σκληρή λιτότητα ήταν η αφορμή που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογική νίκη του Γενάρη και το μεγάλο ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη. Είναι προφανές ότι στη διαπραγμάτευση, η αριστερή πρόταση βρέθηκε ηττημένη και η κοινωνία μας σε απόγνωση. Είμαστε σύντροφοι πολύ μακρυά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ακόμη μακρύτερα απο την εντολή της κοινωνίας στο δημοψήφισμα. Οι πολίτες ζήτησαν καλύτερες συνθήκες επιβίωσης, καταπολέμηση της ανεργίας, προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Σίγουρα η συμφωνία είναι απόλυτα ταυτισμένη με της επιλογές  του κεφαλαίου και των ευρωπαϊκών  μονοπωλίων και την συντριβή κάθε πιθανότητας  αριστερής  διεξόδου και δημοκρατικών επιλογών τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη.Παρά του ότι το άμεσο μέλλον προδιαγράφεται δισοίωνο  τόσο για την κοινωνία  μας, όσο και για τα κόμματα της αριστεράς, αυτή την ύστατη ώρα σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Οι Έλληνες πολίτες ακόμη και με αυτή την κακή συμφωνία περιμένουν από το κόμμα μας να σταθεί  όρθιο και να προστατέψει την ενότητά του. Καλούμε τους βουλευτές να ψηφίσουν σύμφωνα με την συνείδησή τους και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστούν ΑΜΕΣΑ νέες εναλλακτικές  προτάσεις διεξόδου από τον ασφυκτικό κλοιό της ακροδεξιάς της Ευρώπης. Είναι κρίμα ο αγώνας που έγινε μέχρι σήμερα να πάει χαμένος. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί  με καλύτερους όρους και τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ikariastore banner