Το περιστατικό συνέβη στην Ικαρία, στα τέλη του 16ου αιώνα, όταν το νησί βρισκόταν υπό τον οθωμανικό ζυγό. Ο Τούρκος διοικητής ήταν πολύ σκληρός και άδικος.

Ομιλία του Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σ/ν: "Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων"-16 Οκτ. 2015

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του 3oυ μνημονίου Τσίπρα και λίγο πριν δοθεί το λάκτισμα των εκλογών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εξπρές και επιτακτικές διαδικασίες από το υπ. Εσωτερικών καλεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να προσαρμόσουν βίαια τα έσοδα και τις δαπάνες τους για τα έτη 2016-2019 στο δημοσιονομικό πλαίσιο. πειθάρχησης του νέου μνημονίου. Οι αστικές κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι αντιλαϊκές επιδιώξεις τους έχουν συνέχεια.

Μετά από έξι μήνες «σκληρών διαπραγματεύσεων», η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» που θα σταματούσε τα μνημόνια χωρίς να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!!!), υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα επικαλείται και τη «λαϊκή ετυμηγορία», αφού πρώτα κάλεσε τον λαό να συμμετέχει σε ένα δημοψήφισμα ναρκοθετημένο, στο οποίο δεν υπήρχε ένα ουσιαστικό ερώτημα που θα έδειχνε μία άλλη κατεύθυνση, όπως ναι ή όχι στην Ε.Ε ή έστω στα μνημόνια γενικά. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το μετέτρεψε σε ναι και σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το κείμενο (ψήφισμα) που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στης 21/7/15, ως ψήφισμα της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ δεν αποτελεί συλλογική ενέργεια της οργάνωσης η οποία δεν συνεδρίασε και δεν ψήφισε για την έκδοσή του.

Εμείς οι Ικάριοι/ες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ζώντας με τους υπόλοιπους Έλληνες την ένταση των ημερών, στεκόμαστε νηφάλιοι με λογική μπροστά στις πρωτόγνωρες δυσκολίες ετούτης της κυβέρνησης, αφού ζήσαμε το συλλογικό δράμα της διαπραγμάτευσης.

Αυξημένα κατά 10% είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών, ενώ στις ίδιες τιμές παραμένουν τα εισιτήρια για οχήματα και φορτηγά.

Η απόφαση του συντονιστικού του ΖΥΡΙΖΑ Ραχών Ικαρίας που εστάλη στην Πολιτική Γραμματεία, την Κ.Ε. και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης και της ψηφοφορίας που έγινε την επόμενη μέρα στην Ελληνική Βουλή:

Δημοσιογράφοι, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές υπερσούπερ, που πατάς το κουμπί και κάνουν διαπλανητικά κόλπα. Πολιτικοί που περνούν στον προαύλιο χώρο της βουλής καθισμένοι πίσω από φιμέ παράθυρα πολυτελών βουλευτικών αυτοκινήτων.

Το δίλημμα είναι σκληρό και απλό. Κάκιστη συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία. Συμφωνία που βρίσκεται μακριά από την αριστερή ιδεολογία, από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και από την κοινή λογική (με τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει) ή αλλιώς ακαριαία κατάρρευση των τραπεζών, δέσμευση καταθέσεων και εν τέλει χάσιμο των λαϊκών αποταμιεύσεων, συνακόλουθη κατάρρευση κάθε δημόσιας δομής και Grexit. Έτσι αναλύθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η οριακή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά σε αυτό το τελικό δίλημμα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα.

ikariastore banner