Συμπαράσταση στην ΕΛΜΕ Σάμου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων καταγγέλλει τη δίωξη τεσσάρων μελών της ΕΛΜΕ Σάμου. Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ καθώς και ένα αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ έχουν κληθεί να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κατάληψη της ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Κατάληψη που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από την ΕΛΜΕ Σάμου με στόχο να μπλοκάρει την αποστολή της λίστας «πλεοναζόντων» συναδέλφων από τη Διεύθυνση στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, να μπλοκάρει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Είναι φανερό ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων συναδέλφων επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στον αγώνα μας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που διώκονται επειδή πήραν μέρος σε ένα δίκαιο αγώνα.

Ο αγώνας ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις πρέπει να νικήσει.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των εκπαιδευτικών αγώνων δε θα περάσει.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Σάμου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Καταγγέλουμε την κλήση σε απολογία, κατ΄εντολή εισαγγελέα, τεσσάρων καθηγητών, μελών της ΕΛΜΕ Σάμου (3 εκ των οποίων μέλη του Δ.Σ.) ως κομμάτι της εκστρατείας εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων τους. Αφορμή η κατάληψη που έγινε με συλλογική απόφαση στη ΔΙΔΕ Σάμου στις 16 και 17/9 προκειμένου να αποτραπεί η διαδικασία «ανακάλυψης» υπεράριθμων κατόπιν άνωθεν εντολής και η σύνταξη λίστας 68 καθηγητών (15 απ’ τους οποίους σε Ικαρία-Φούρνους) που στέλνονται σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παλεύουν ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ οι οποίες διαλύουν κυριολεκτικά τις ζωές μας, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω των διώξεων και της καταστολής να καθυποτάξει κάθε κίνηση αντίστασης και διεκδίκησης.

Αέρα στα πανιά των μεθοδεύσεων αυτών βάζει και  η περίφημη θεωρία «των δύο άκρων» η οποία εξομοιώνοντας τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής με τους αγωνιστές του μαζικού κινήματος και με πρόσχημα την «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται» δίνει το έναυσμα για να χτυπηθούν οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και το κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται επειδή τολμούν και αντιστέκονται στην διάλυση της δημόσιας παιδείας, το πέταγμα των μαθητών έξω απ’ το σχολείο και την εργασιακή τους εξαθλίωση και απαιτούμε:

• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ. – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
• ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ