Σκέφτομαι και Γράφω για τον Σεπτέμβρη

Φωτογραφία: constantinos88 @Instagram

Έτσι είναι, ο Σεπτέμβρης θα θυμίζει πάντα σχολείο και μυρωδιά από ξυσμένα μολύβια και καινούρια τετράδια. Οι παλιοί φίλοι έρχονται με νέες ιστορίες να σε συνεπάρουν και η βιασύνη για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινάει από ένα πρόχειρο ξεφύλλισμα στα νέα μας βιβλία. Τι άραγε θα συμβεί; Τι θα μάθουμε φέτος; Θα έρθει κάποιος καινούριος συμμαθητής; Θα έχουμε αλλαγές στους καθηγητές και τους δασκάλους;

Σκέφτομαι και Γράφω λοιπόν. Αυτή τη φορά όχι για το πως πέρασα το καλοκαίρι, αλλά για το τι συμβαίνει το Σεπτέμβρη, που τυχαίνει να είναι και ο αγαπημένος μου μήνας. Γιατί εντάξει, μεταξύ μας τώρα, ο Σεπτέμβρης είναι ο νέος Ιανουάριος.

Αυτή είναι η περίοδος των αποφάσεων.
Τώρα είναι η ώρα για νέα ξεκινήματα.
Τώρα πρέπει να αποφασίσεις να αφήσεις πίσω για τα καλά τις καλοκαιρινές διακοπές και να ξεχάσεις το ελαφρύ αεράκι που σε δρόσιζε όταν ήσουν σε κάποια παραλία και ψηνόσουν μαζί με το μυαλό σου.
Τώρα είναι η ώρα που το μυαλό πρέπει να λειτουργήσει. Είτε αυτό σημαίνει μια νέα δουλειά, είτε είναι νέες σπουδές, είτε απλά το έχεις πάρει απόφαση ότι θα αρχίσεις γυμναστήριο και καλή διατροφή.
Σήμερα είναι η μέρα που θα βάλεις στόχους και μπροστά σου η χρονιά θα ξετυλιχτεί σαν ημερολόγιο περιμένοντας να βάζεις ένα -ν- δίπλα σε όλα όσα πετυχαίνεις.
Σήμερα είναι η μέρα που θα γράψεις το ονοματεπώνυμό σου, με τα καλύτερά σου γράμματα έξω από το καινούριο σου τετράδιο.

Και σήμερα είναι η μέρα που θα πάρεις απόφαση πως το επόμενο καλοκαίρι στο νησί, θα σε βρει ένα βήμα πιο κοντά στην προσωπική σου ευτυχία, ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά που θέλεις.

Δεν θα πω καλό Χειμώνα. Θα πω όμως «Καλά ξεκινήματα»!

Ηλέκτρα Πάστη
elektra.pasti@ikariamag.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Ηλέκτρας Πάστη.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr