Ρεπορτάζ από τη Συνέλευση των γονεών Αγ.Κηρύκου Ικαρίας για τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Αποφάσεις της γενικής Συνέλευσης (15/5) των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της πρωτοβάθμιας στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

Έντονος προβληματισμός των γονιών για τα προβλήματα που δημιουργούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία (2 δημοτικά και 2 νηπιαγωγεία) αλλά και η αντιμετώπισή τους από τους αρμόδιους φορείς. 16 Οκτωβρίου και υπάρχουν ακόμα παιδιά που δεν έχουν μπει στο «κλίμα της σχολικής χρονιάς» διότι λείπουν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ώρες μαθημάτων.

Προβληματισμός υπάρχει επίσης διότι στα καλέσματα για γενικές συνελεύσεις, η συμμετοχή των γονιών δεν είναι αυτή που θα περίμενε κάποιος να δει. Δεν ενδιαφερόμαστε; Συμφωνούμε τα παιδιά μας να έχουν κουτσή, κουλή, τυφλή μόρφωση; Συμφωνούμε να μην υπάρχουν τα ολοήμερα; Οι μεταφορές των παιδιών να είναι προβληματικές; Αν ναι, τότε το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην εκπαίδευση αλλά πολύ μεγαλύτερο. (Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Αγ. Κηρύκου φοιτούν περίπου 200 παιδιά (200Χ2=400 γονείς-κηδεμόνες) και θα περίμενε κάποιος στις συνελεύσεις να συμμετέχουν τουλάχιστον οι 200).

Στο δια ταύτα: Την Δευτέρα 19/10 στις 10 το πρωί οι γονείς έδωσαν ραντεβού στα γραφεία του δήμου Ικαρίας για εκ νέου επικοινωνία με τους αρμόδιους! Σήμερα το βράδυ 16/10 έχουν γενική συνέλευση οι γονείς των παιδιών του Γυμνασίου – Λυκείου Ραχών το οποίο τελεί ακόμα υπό κατάληψη και σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα 19/10 ετοιμάζονται για την επίσκεψη τους στα γραφεία της Β/θμιας στην Σάμο.

ikariamag.gr

ikariastore banner