Σιγά-σιγά η Ικαρία γίνεται ένας πολύ γνωστός, πολύ συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πλατφόρμα των Βρυξελλών.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οργανώθηκε και έλαβε χώρα μια συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού συστήματος υγείας σε περίοδο κρίσης με την πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι και Υποστηρικτές του Ελληνικού» - ενός γερμανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού (ΜΚΟ), ο οποίος συλλέγει χρήματα και ιατρικές συσκευές που στέλνονται στην Ελλάδα, προκειμένου να στηριχθεί το έργο των πολλών εθελοντών των κοινωνικών κλινικών - και στις μέρες μας, επίσης, των δημοσίων νοσοκομείων.

Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει ήδη, ότι ένας Σύλλογος από τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες έχει δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου, φάρμακα στο ιατρείο στις Ράχες και μια αναπηρική καρέκλα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στις Ράχες.

Μερικοί από σας θυμούνται ακόμα τα νέα του Νοεμβρίου 2015: από τις 4 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου οι πρώτες Ικαριώτικες ημέρες οργανώθηκαν στις Βρυξέλλες με σκοπό να συγκεντρώσουν δωρεές προκειμένου να υποστηρίξουν κοινωνικές εργασίες στην Ικαρία. Μια από αυτές τις δωρεές προοριζόταν για την απόκτηση και τη μεταφορά ενός συστήματος υπερήχων που είναι απαραίτητο για το νοσοκομείο της Ικαρίας.

ikariastore banner