Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας – Φούρνων: Ιστορική συνεδρίαση του Περ.Συμβουλίου στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ  15-10-2013
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 14-10-2013 κατόπιν αιτήματος της (Περιφερειακής μας  Ενότητας) η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Άγιο Κήρυκο. 

Η συνεδρίαση θεωρείται ιστορική, αφού γίνεται για πρώτη φορά στην Ικαρία.Συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Περιφερειακών Ενοτήτων, Μυτιλήνης, Χίου, και Σάμου. Οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ικαρίας και των Φούρνων Κορσεών, με θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη, υπηρεσιακά  στελέχη της Ικαρίας, της Μυτιλήνης, και Σάμου. Συλλογικοί φορείς και πολύς κόσμος. Προτάθηκαν από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νικόλαο Κουλουλία για άμεση επίλυση και επιτάχυνση τα εξής έργα: –Δημοπρασίας Νάς Κάλαμος- Τουριστικό καταφύγιο- Οριστική ένταξη του δρόμου Στελί –Φραντάτο- Ράχες- Επείγουσες εργασίες βελτίωσης οδικών δικτύων Ικαρίας και Φούρνων με διαγραμμίσεις- μπάρες- σημάνσεις κλπ. Άμεσος καθαρισμός ρεμάτων. Ένταξη σε προγράμματα ολοκλήρωσης οδικών υποδομών- Περδίκι –Αεροδρόμιο- Περιμετρικός Μαγγανίτη – Καρκινάγρι κλπ. Περιβάλλον επιτάχυνση Χυτή και κατασκευή  Σφαγείου- μείωση απίμενης Κτηνοτροφίας κλπ. Δημιουργία κέντρου έρευνας της Μακροζωίας, Βελτίωση των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Διατήρηση αυτοτέλειας του Νοσοκομείου,  Απογραφή φωτογράφηση και ανάδειξη των αντιπειρατικών  σπιτιών και πρώην κατοικιών (καμάρες-σπηλιές) και πολλά άλλα θέματα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης απονεμήθηκαν   προγραμματισμένες (Τιμητικές διακρίσεις)  από την Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών, σε άτομα και συλλογικές οργανώσεις που με την δυναμική και κοινωνική προσφορά τους τίμησαν και πρόβαλαν την Ικαρία στην Παγκόσμια κοινωνία. Τιμήθηκαν στον τομέα των επιστημών ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης. Στον τομέα της Επιχειρηματικότητας ο Οινοποιός Νικόλαος Αφιανές. Στον Αθλητισμό ο Σκακιστικός όμιλος. Στον τομέα  Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής.

Τις Τιμητικές Διακρίσεις απένειμαν  Ο Περιφερειάρχης Αθανάσιος Γιακαλής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γαννιάρης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου  Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ικαρίας Νικόλαος Κουλουλίας.                 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ                            
                                         
 

ikariastore banner