Οι Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δείτε τα αποτελέσματα του Νομού Σάμου (+ την σταυροδοσία), Ικαρίας, Φούρνων, αναλυτικά τις δημοτικές ενότητες της Ικαρίας αλλά και τα εκλογικά τμήματα, εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
Η Οργάνωση  του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ραχών Ικαρίας, θέλει  να ευχαριστήσει τους συντρόφους, τους φίλους και όλους εκείνους που με την ψήφο τους, ανάδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στο νησί μας και τον νομό Σάμου.

Η νίκη του Σύριζα και η ανάληψη της εξουσίας από μια αριστερή κυβέρνηση, πρώτη φορά στα χρονικά της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους, μας γεμίζει ευθύνη και αγωνία.

Μπροστά σ’ αυτή την Ευθύνη τα οργανωμένα μέλη υπόσχονται, να αγωνιστούν μέσα και μαζί με τον Λαό για να μπορέσει η κυβέρνηση του Σύριζα να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Ένα πρόγραμμα που σε τοπικό επιπεδο, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Καριώτικης κοινωνίας, για καλύτερη υγεία, συγκοινωνίες, παιδεία, υποδομές.

Να αγωνιστούν παράλληλα με ήθος και σεμνότητα, χωρίς παραγοντισμούς, ιδιοτέλειες, ηγεμονικές τάσεις και καπελώματα. Αυτές οι λογικές είναι ξένες στην αριστερή ιδεολογία και στα πρεσβεύω του κόμματος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Πασόκ και δεν θα γίνει.

Δεν θα επιτρέψουμε να εκδηλωθούν αντικαταστατικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές  από κανένα μέλος ή στέλεχος του Σύριζα.
Μ’ αυτόν τον μπούσουλα, χαιρετίζουμε την εκλογή του σύντροφου Δημήτρη Σεβαστάκη στην θέση του Βουλευτή του Νομού μας και τον καλούμε να αγωνιστούμε μαζί, μαζί με τον Λαό, για την λύση των προβλημάτων των Νησιών μας. Και φυσικά να μεταφέρει τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας στο Κοινοβούλιο, μαζί με το όποιο κοινοβουλευτικό του έργο.

Στην Νικηφόρα αυτή πορεία δεν πρέπει να αγνοηθεί η συνεισφορά, το ήθος και το κοινοβουλευτικό έργο που άφησε ως κληρονομία του κόμματος, η πρώην βουλευτής Αγνή Καλογερή.

Ούτε η συνεισφορά του υποψήφιου Βουλευτή Ξένου Κόχιλα, που ξεπέρασε τον εαυτό του, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προεκλογικής καμπάνιας, κάτι που δικαιώνει την Οργάνωση που τον πρότεινε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ.ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ.    
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νίκη όλου του Ελληνικού λαού.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψήφισαν εναντίων μιας καταστροφικής μονομερούς λιτότητας που έφερε τεράστια ύφεση, ανεργία και φτώχια.
Η Ελλάδα αφήνει πίσω της το φόβο, την ανασφάλεια και τον αυταρχισμό.
Προχωράει με αισιοδοξία, με ελπίδα, με αξιοπρέπεια, με βήματα σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει.
Η νίκη αυτή δεν σημαίνει λευκή επιταγή αλλά εντολή εθνικής συνεννόησης και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.
Πρέπει όλες και όλοι μαζί να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες σταθερές βάσεις δικαιοσύνης και προκοπής.
Για τον νομό μας θεωρούμε μεγάλη επιτυχία των Ικαρίων, των Σαμίων, των Φουρνιωτών την επανεκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πιστεύουμε ότι σε συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς των νησιών μας θα επιλυθούν τα χρονίζοντα τοπικά προβλήματα.