Ο Ικαριακής Καταγωγής Μουσικός Κώστας Μπάφας και η επιτυχημένη του καριέρα στο εξωτερικό

Ο Κώστας Μπάφας είναι ο δεύτερος από αριστερά.

Ο Κώστας Μπάφας γεννήθηκε στην Τασκένδη  το 1963. Γονείς του είναι ο Μήτσος Μπάφας (εξόριστος στην Ικαρία και ένας  από τους εννέα που δραπέτευσαν από το νησί με καΐκι γιατί εν τω μεταξύ είχαν βγει στην παρανομία στα βουνά της Νικαριάς) και η Χρύσα Καρναβά (από τον Κάμπο). Το 1983 η οικογένειά του επαναπατρίζεται και ο Κώστας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δουλεύει για να πληρώνει τα δίδακτρα του ωδείου του και το 1985 φεύγει για σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας μέχρι το 1991 ενώ ήδη σαν φοιτητής είχε τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε διαφορετικές σκηνές της Βουλγαρίας. Από το 1993 ζει στο Coburg της Γερμανίας όπου δουλεύει στο Landestheater ως τενόρος με πολύ επιτυχημένη καριέρα στο χώρο.

Ο Κώστας Μπάφας έχει κάνει πολλές δικές του δουλειές άλλοτε γράφοντας και άλλοτε διασκευάζοντας μουσική όπως το παιδικό μιούζικαλ "μεταξύ Σανγκάης και Ρίο Ντετζανέιρο", "La Violetta Selvatica" βασισμένο στην όπερα του G.Verdi La Traviata, "Ο ευνούχος" βασισμένο στο διήγημα "Ο Μεγάλος Ευνούχος της Κωνσταντινούπολης" του Ζ. Λιβανελί..

Ο Κώστας Μπάφας είναι ο δεξιά μπροστά.

Φέτος στις 28 Δεκεμβρίου παρουσιάζει στο Coburg τη νέα του δουλειά "songs von Leonard Cohen" που περιλαμβάνει τα λιγότερο γνωστά τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν.

Ως φτασμένος καλλιτέχνης στο χώρο της όπερας οι υποχρεώσεις του είναι πάρα πολλές, παρ' όλα αυτά κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την Ικαρία και πολλές φορές μας διασκεδάζει με την υπέροχη φωνή του.

Όλια Σαλλα για το ikariamag.gr

ikariastore banner