ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Πρωταθλητής Ίκαρος πέρασε νικηφόρα και από το Καρλόβασι

Φωτογραφία αρχείου

Το Σαββατοκύριακο είχε όχι μια αλλά δύο αναμετρήσεις για την ομάδα μπάσκετ του Ικάρου (διαβάστε για τη χθεσινή εδώ), μιας και όπως συμβαίνει αρκετές φορές κατα την διάρκεια του έτους, όποτε πηγαίνει η ομάδα στη Σάμο, δίνει τον αγώνα του προγράμματος αλλα και κάποιον εξ αναβολής (αφού τα απαγορευτικά είναι συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τα αναβληθέντα παιχνίδια συνηθισμένο φαινόμενο).

Στον δεύτερο κατά σειρά αγώνα του διημέρου και προτελευταίο της σειράς των play-off, ο Ίκαρος αντιμετώπισε την ομάδα του Καρλοβάσου στο γήπεδο της. Αν και ο αγώνας δεν ειχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού ο Ίκαρος είναι και μαθηματικά πρωταθλητής, η ομάδα του νησιού μας δεν ήθελε να χαλάσει το αήητητο που έχει σε όλο το φετινό πρωτάθλημα, και δεν το έκανε αφού επιβλήθηκε της αντιπάλου της με 47-55.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Ικάρου αφού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ήδη μπροστά με 13-22, ενδεικτικό της καλής δουλειάς που έγινε πρώτα στην άμυνα αλλα και στο σκοράρισμα. Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε την γηπεδούχο να αντιδρά και να καταφέρνει να μειώσει την διαφορά όμως η άμυνα ήταν και πάλι αυτή που κράτησε τον Ίκαρο μπροστά στο σκορ με 26-31.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Ίκαρο να βρίσκει λύσεις επιθετικά αλλά και να καταφέρνει να σταματάει την αντίπαλη ομάδα με άμυνες που περιόρισαν τα ατού της.  Με αλληλοκαλήψεις και αλλαγές στα σκριν κατάφεραν και σε αυτό το δεκάλεπτο να δεχθούν λίγους πόντους και να προηγηθούν στο τέλος του με 41-50.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε μπάσκετ μιας και το σκορ του δεκαλέπτου ηταν 6-5! Τα δυνατά μαρκαρίσματα, οι βεβιασμένες επιθέσεις και η αστοχία δεν άφησαν καμία ομάδα να κάνει παραγωγικό παιχνίδι και έτσι το τέλος του παιχνιδιού βρήκε νικητή και αήττητο τον Ίκαρο στην έδρα του πιο δυνατού αντιπάλου του.

Μένει άλλο ένα παιχνίδι για να τελιώσουν και τα play-off, αυτό που θα διεξαχθεί στην Ικαρία την παραπάνω εβδομάδα με αντίπαλο την ομάδα της Αναγέννησης. Ενα παιχνίδι που αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα αφού σε αυτό ο Ίκαρος θα στεφθεί πρωταθλητής 2012-2013 μπροστά στο κοινό του. Μένει μονο να δούμε αν θα προσέλθει η ομάδα απο το γειτονικό νησί σε αυτή την αναμέτρηση αφού δεν έχει ακόμη ενημερώσει για το αν θα κατέβει.

Αγωνίστηκαν και σκόραραν οι, Τέσκος Γ. -, Μαμματάς Γ. 11π (1), Τσουρής Β. 17π (4), Κόχυλας Γ. 4π, Ξενάκης Λ. 2π, Τσαντές Λ. 2π, Τέσκος Χ. -, Ζαχαριάδης Κ. 16π, Χατζηνάκης Δ. 2π, Τσουρής Γ. -, Τσεπέρκας Φ. -, Βολίκας Α. 1π. Προπονητής: Μαρκάκης Νίκος.

ikariamag.gr

ikariastore banner