ΛΟΝΔΙΝΟ: Η Περιφέρεια Β.Αιγαίου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «WORLD TRAVEL MARKET»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «WORLD TRAVEL MARKET», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το διάστημα 5-8 Νοεμβρίου.  H WTM  αποτελεί  ένα ζωντανό τετραήμερο γεγονός για τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα των προορισμών και των τομέων της βιομηχανίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους διεθνείς επαγγελματίες ταξιδιού. Ένας πραγματικός πόλος έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αφού συγκεντρώνει διακεκριμένους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από όλον τον κόσμο και ασκεί ιδιαίτερη επιρροή στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση συνέδραμαν οργανωτικά και οικονομικά ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού Σάμου, ενώ συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά επαφών με μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες, tour operator κλπ. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επαφές πρακτόρων της Λέσβου με τις εταιρείες «THOMAS COOK GROUP», «SUNDIO GROUP»  από Ολλανδία, «TUI GROUP» και «KUONI  GROUP».

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν στη διερεύνηση της δυνατότητας μιας επιπλέον πτήσης από την Αγγλία όσον αφορά την «THOMAS COOK UK» και στην επαναφορά στο νησί της εταιρείας «APOLLO» (KUONI SKANDINAVIA) από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Έντονο επίσης υπήρξε ενδιαφέρον  για το νησί της Λέσβου και από τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης  (Ρουμανία  -Σερβία  -Τσεχία) και από την Τουρκία. Τέλος, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είχε διοργανώσει ο ΕΟΤ, οργάνωσε μια 2λεπτη σε powerpoint  παρουσίαση για  την Λέσβο σε αντιπροσώπους τουριστικών γραφείων. Για τη Σάμο πραγματοποιήθηκαν μια σειρά επαφών από εκπρόσωπο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ από τη Χίο παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για την προβολή της Χίου με πρακτορεία της Αγγλίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας και της Κύπρου καθώς επίσης και συναντήσεις με  τρείς δημοσιογράφους όπου παρουσιάστηκαν προγράμματα, όπως ο τουρισμός για ορχιδέες και γενικότερα  οι ευκαιρίες που προσφέρει ένα αυθεντικό νησί όπως η Χίος. 

Υπήρξε, επίσης, ενδιαφέρον από Κυπριακή αεροπορική εταιρία για γραμμή Κύπρος –Χίος – Αθήνα. Στο περίπτερο της Περιφέρειας οι επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν έντυπο πληροφοριακό υλικό για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και κουφέτα φυσικής μαστίχας Χίου, προσφορά της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

Επισκεφτείτε το 1ο ηλεκτρονικό κατάστημα με 100% ικαριακά προϊόντα, ikariastore.gr.

ikariastore banner