ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Ανταπόκριση από την Ικαρία

Οι σύντροφοι της Ικαρίας στα πλαίσια της πολιτικής δουλειάς , της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, μπροστά στις άρον άρον εκλογές που έστησε η κυβέρνηση για να κλέψει την συγκατάθεση του ρημαγμένου λαού, για τη νέα θηλιά που του περνάει στο λαιμό, προχώρησαν δραστήρια στην ποπαγάνδιση των θέσεων της Συνεργασίας.

Στα πλαίσια της δύσκολης προσπάθειας να ξεσκεπάσουμε το ψέμα, την παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων, που επιδιώκεται από τα μνημονιόδουλα κόμματα, οργανώνουμε συγκεντρώσεις σε χωριά του νησιού, μοιράζουμε την ανακοίνωση, αναρτούμε την αφίσα μας, συζητάμε καθημερινά με τον κόσμο. Αυτή είναι η δική μας απειροελάχιστη δυνατότητα, να αντικρούσουμε τον καταιγισμό της αντιδραστικής, βάρβαρης προπαγάνδας, που προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι και το τρίτο μνημόνιο και η εφαρμογή του που ρημάζει τις ζωές μας, είναι για το καλό μας!! Αυτή τη δυνατότητα έχουμε, να αντικρούσουμε την ψεύτικη και επικίνδυνη, προπαγάνδα της πιο άγριας εφεδρείας του καπιταλιστικού συστήματος, της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που κουβαλάει όλη την πραμάτεια του χιτλεροφασισμού που ρήμαξε χώρες και λαούς και την μοστράρει για λύση, στις αγωνίες του κόσμου για ζωή. Όμως η δική μας δυνατότητα και η ελπίδα που προτείνουμε, είναι ορατή στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους ενωτικούς αγώνες ,στις πόλεις, στις επαρχίες, στα σωματεία, στις γειτονιές, εκεί που βρισκόμαστε και παλεύουμε καθημερινά. Στη μικρή κοινωνία της Ικαρίας, η ελπίδα που προτείνουμε, μέσα από την καθημερινή μας πράξη, είναι στους ενωτικούς αγώνες μέσα στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, για την υγεία την παιδεία, το Γηροκομείο, την ακτοπλοΐα, το περιβάλλον, στους αγώνες μαζί με όλους, για ότι δικαιούμαστε. Με τις μικρές μας δυνάμεις είμαστε παντού, όχι για να ξεχωρίσουμε μα για να σμίξουμε με τον κόσμο, σε αγώνες με πείσμα, διάρκεια και επιμονή γιατί μόνον έτσι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί, όπως με το Νοσοκομείο, τα σχολεία το Γηροκομείο, τη διαχείριση των απορριμμάτων.. Η συντονισμένη προσπάθεια να απαξιώσουν, ακόμα και να συκοφαντήσουν τους αγώνες όλων των εργαζομένων, το αντιδραστικό μέτρο που περιέχει το τρίτο μνημόνιο, για κατάργηση της συλλογικής μας δράσης, φανερώνει πως αυτό ακριβώς φοβάται το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Ακριβώς εκεί στους αγώνες με στόχο επιμονή και διάρκεια, είναι η δική μας ελπίδα για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, εκεί παλεύουμε καθημερινά να ενωθούμε όλοι και να συντονίσουμε τα βήματά μας.

Στις 9|9 οι σύντροφοι της εκλογικής συνεργασίας, ΚΚΕ(μ λ) Μ-Λ ΚΚΕ, είχαν διοργανώσει συγκέντρωση στα χωριά της Μεσαριάς. Αρκετός κόσμος, αδιαφορώντας για το θέατρο του ντι μπέιτ που συν έπεσε στην ΤV, ήρθε να ακούσει τις θέσεις μας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την προβολή του προεκλογικού μας σποτ, στη συνέχεια έκανε μια σύντομη εισαγωγή ο σ. Λέγγας και ανέπτυξε τις θέσεις μας ο σ Κ. Πετράκης. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε και το θέμα με τους πρόσφυγες, από τις χώρες που διαλύουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ και μοιράζουν τον πλούτο τους και την στρατηγική τους σημασία, ένα θέμα που αναδείχνει το ρόλο των ιμπεριαλιστών που ισοπεδώνουν χώρες (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι, Παλαιστίνη, Συρία και αλλού) και καταστρέφουν τους λαούς τους. Είπαμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους χιλιάδες πρόσφυγες, έχουμε μόνο να μοιράσουμε μεταξύ μας την στήριξη, την αλληλεγγύη, τους κοινούς αγώνες ενάντια στον πόλεμο και τις κάθε είδους επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, που όσο τους αφήνουμε ετοιμάζουν για όλους τους λαούς το ίδιο βάρβαρο μέλλον. Η συζήτηση επεκτάθηκε στους τοπικούς αγώνες και τα προβλήματα, μέσα σ’ ένα καλό κλίμα που κράτησε αρκετή ώρα.

Την Κυριακή στις 13 του μήνα στις 8,30 μ.μ., διοργανώνουμε συγκέντρωση στο Καραβόσταμο. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συγκέντρωση στον Άγιο Κύρηκο.

ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ