Κατάληψη διαμαρτυρίας του Επαρχείου Ικαρίας από Συλλόγους Γονέων για τα κενά στα σχολεία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΠΡΟΣ: - Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
- ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
- ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΚΟΙΝ: - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ
-  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ (κ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ)
-  ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
-  ΣΧΟΛΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
-  ΜΜΕ  

Σήμερα, Τετάρτη 14/10/2015, οι γονείς των μαθητών των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγίου Κηρύκου προχωρήσαμε σε κατάληψη στο επαρχείο Ικαρίας. Με αυτή την κινητοποίηση διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση στην Συνταγματική υποχρέωση του Κράτους για παροχή Παιδείας που βιώνουν οι μαθητές της Ικαρίας. Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρότατες ελλείψεις στα σχολεία του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα 14/10/15, στο 1ο Δημοτικό Αγ. Κηρύκου η ΣΤ’ Τάξη δεν έχει δάσκαλο, δεν λειτουργεί καθόλου το ολοήμερο τμήμα και δεν υπάρχουν ειδικότητες (φυσική αγωγή, πληροφορική, 2η ξένη γλώσσα, εικαστικά, μουσική). Στο 2ο Δημοτικό Αγ. Κηρύκου το ολοήμερο τμήμα υπολειτουργεί με 1 δάσκαλο για 62 εγγεγραμμένους μαθητές, δεν επαρκούν οι ώρες της φυσικής αγωγής με αποτέλεσμα οι μαθητές να σχολάνε μία ώρα νωρίτερα κάθε Παρασκευή και δεν υπάρχουν ειδικότητες (φυσική αγωγή, πληροφορική, 2η ξένη γλώσσα, εικαστικά, μουσική). Τέλος στα δύο Νηπιαγωγεία Αγ. Κηρύκου δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα, στο 1ο Νηπιαγωγείο υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού ακόμη και στο κλασσικό τμήμα, ενώ το Δημοτικό σχολείο Καρκιναγρίου παραμένει κλειστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To Επαρχείο Ικαρίας για την κατάληψη και τα αιτήματα των γονιών

Κάθε χρόνο οι ελλείψεις εκπαιδευτικών όλο και αυξάνονται, έχει ήδη περάσει ένας μήνας που λειτουργούν τα σχολεία και αναγκαζόμαστε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Με την  κατάληψη των γονέων στο Επαρχείο Ικαρίας θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας στους αρμόδιους φορείς και ζητάμε την άμεση στελέχωση των κενών θέσεων όλων των παραπάνω σχολείων. Σε περίπτωση μη κάλυψης όλων των κενών ζητάμε την γραπτή ενημέρωσή μας από τους αρμόδιους φορείς για το πότε θα καλυφθούν όλα τα κενά.

Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, 14/10/2015
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου & 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ikariastore banner