ΙΚΑΡΙΑ: Ρεπορτάζ από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά

Οι γιορτινές μέρες είναι κυρίως για τα παιδιά. Όπως θυμόμαστε κι εμείς οι μεγαλύτεροι, στα παιδικά μάτια το καθετί φαντάζει περισσότερο όμορφο και λαμπερό. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έχουν κάτι από τον υπερθετικό βαθμό. Τα πολύχρωμα φώτα είναι περισσότερα, το δέντρο είναι ψηλότερο. Τα κουλουράκια της μαμάς είναι τα πιο νόστιμα του κόσμου και η προσμονή του αϊ-Βασίλη κουβαλάει τη μεγαλύτερη λαχτάρα.

Για αυτά τα παιδιά που δικαιωματικά και αναμφισβήτητα οι γιορτές τους ανήκουν ο ΣΝΑΚ διοργάνωσε ένα διήμερο (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Δεκεμβρίου) δημιουργικής απασχόλησης. Δε χρειάστηκε προετοιμασία και πολλά έξοδα, μόνο η πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου αφού η διάθεσή τους είναι κι αυτή αναμφισβήτητη και αδιάκοπη.

Οι μικρές και οι μικροί έφτασαν στην αίθουσα των Γλαρέδων με το ψαλίδι τους και με απόλυτη προσήλωση και εργατικότητα έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες μπάλες, ευχητήριες κάρτες και στολίδια για το δέντρο.

Την προηγούμενη Παρασκευή ακόμα μία πρωτοβουλία, αυτή του εμπορικού συλλόγου Αγίου Κηρύκου, έδωσε χαρά στα παιδιά. Μαζεύτηκαν στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου και διασκέδασαν με το Φρου Φρου και την παρέα του. Τα παιδιά κεράστηκαν μπαλόνια και γλυκά και ζωγράφισαν τα πρόσωπά τους. Αργότερα που ξεχύθηκαν στην πλατεία είχαν όλα τους πολύχρωμα μέτωπα και μαγουλάκια.

Την Πέμπτη, 27 του μηνός, ήρθε και ο αϊ-Βασίλης του πολιτιστικού συλλόγου Ιωάννης Μελάς. Έχει πλέον καθιερωθεί να φτάνει στον Άγιο και να μοιράζει δωράκια στα παιδιά. Τις προηγούμενες χρονιές, όταν ο καιρός το επέτρεπε, ερχόταν δια θαλάσσης. Εφέτος έκανε την εμφάνισή του πάνω σ’ ένα περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα! Αν μη τι άλλο, πρωτοτύπησε και έκανε περισσότερη εντύπωση.

Χριστούγεννα με τα παιδιά, λοιπόν, Χριστούγεννα για τα παιδιά.

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους που θα είναι πετυχημένη αν μπορέσουμε να υιοθετήσουμε, έστω για λίγο, το έκπληκτο βλέμμα των μικρών και τη διάθεσή τους απαλλαγμένη από βαριές σκέψεις.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαρία!

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr