Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (φ1) και την 3η ημέρα του συνεδρίου με θέμα την «Ανάδειξη των τοπικών πανηγυριών και ευζωίας στην Ικαρία».

Ο κ. Σκαρμέας Νίκος (φ2), καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών  εισηγήθηκε τον τρόπο ζωής και την πρόληψη της νήσου Αλζχάιμερ.

Στη 2η μέρα του συνεδρίου, και πάλι η αίθουσα του παλιού δημαρχείου ήταν γεμάτη με κόσμο. Στην πρώτη σειρά διακρίνουμε (4ος από αριστερά) τον αντιδήμαρχο Αγ. Κηρύκου κ. Σπ. Τέσκο, και αριστερά του τον διοικητή Αστυνομίας κ. Δ. Λούκο.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» πραγματοποιεί συνέδριο με θέμα «Ανάδειξη τοπικών πανηγυριών και ευζωίας στην Ικαρία» στις 5,6,και 7 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου.

Μία ακόμα πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ. με την ΕΚΚΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ. Στις 24/08/14 στο Π.Κ. Μαράθου Ικαρίας, ο Τέλης Αϊβαλιώτης μίλησε για την «ναυτοσύνη του Ικαριώτη», στη συνέχεια παρουσίασε η κ. Χαρούλα Κοτσάνη το φωτο-Λεύκωμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΚΑΡΙΑΣ «ταξίδι με τους Καριώτες στον 20ο αιώνα» παρουσία του Προέδρου κ.Σταμ. Βασίλαρου και του κ.Θέμη Σπέη, εμψυχωτή και δημιουργού του Λευκώματος

Οι γιορτινές μέρες είναι κυρίως για τα παιδιά. Όπως θυμόμαστε κι εμείς οι μεγαλύτεροι, στα παιδικά μάτια το καθετί φαντάζει περισσότερο όμορφο και λαμπερό. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έχουν κάτι από τον υπερθετικό βαθμό. Τα πολύχρωμα φώτα είναι περισσότερα, το δέντρο είναι ψηλότερο.

ikariastore banner