Η κρίση τον έδιωξε από την Αθήνα και έγινε πετυχημένος επιχειρηματίας στην Ικαρία

Η ιστορία του περιπτερά που εγκατέλειψε την Αθήνα και μετακόμισε στην Ικαρία λόγω κρίσης

Ο Ευάγγελος Πλακίδας είναι ένας νέος άντρας που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Χαμογελαστός, ήρεμος και απαλλαγμένος από τους σκληρούς ρυθμούς της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια ζει τη δική του ζωή με απόλυτη ηρεμία στο νησί της μακροζωίας την Ικαρία. Γεννημένος στην Αυστραλία, αλλά πολύ μικρός ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της μακροζωίας την Ικαρία.

Μεγαλώνοντας βρέθηκε στην Αθήνα όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Άνοιξε ένα περίπτερο και προσπάθησε να βρει το δρόμο του σε επαγγελματικό επίπεδο. Η οικονομική κρίση όπως λέει όμως τον ανάγκασε να προσπαθήσει να βρει τρόπο για να μπορέσει να επιβιώσει. «Δυστυχώς δεν είχα άλλη επιλογή. Έβλεπα ότι το κακό ερχόταν και ότι αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν μία μεγάλη τρικυμία. Θεωρώ ότι η απόφασή μου να εγκαταλείψω την Αθήνα πριν περίπου 3,5 χρόνια όταν επί της ουσίας ξεκίνησε η κρίση ήταν σωστή».

Οι δυσκολίες προσαρμογής για εκείνον αρχικά δεδομένες αφού ούτε τηλέφωνο δεν υπήρχε αλλά πολύ σύντομα βρήκε τους ρυθμούς του, όπως θα πει μιλώντας στο protothema.gr. «Σήμερα η ζωή μου είναι σίγουρα πολύ πιο απλοποιημένη, έχει κάτι το αγνό και «πρωτόγονο» στη λογική ότι οι ρυθμοί στο νησί είναι εντελώς διαφορετικοί. Άνοιξα αρχικά ένα μίνι μάρκετ εδώ και τα τελευταία περίπου δύο χρόνια έχω ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι άνθρωποι απλά δεν έχουν άγχος για τίποτα απολύτως, δεν είναι διόλου τυχαίο όλο αυτό που συζητείται παντού σε όλο τον κόσμο πια ότι η Ικαρία είναι το νησί της μακροζωίας. Ας πούμε εδώ κοιμάσαι κανονικά με τα παράθυρα ανοιχτά και τις πόρτες ξεκλείδωτες, δε φοβάσαι ποιος θα μπει, αν θα μπει αν θα σε ληστέψει κανείς. Είναι σα να ζεις στο ιδανικό μέρος, ακούγεται απίστευτο αλλά ισχύει 100%».

Αναφορικά με όλα όσα λέγονται για το ποιο είναι τελικά το μυστικό της μακροζωίας των Ικαριωτών θα πει: «Το μυστικό της μακροζωίας είναι ο έρωτας, το να ζεις για το σήμερα και να μην αγχώνεσαι για τίποτα απολύτως».

Στρατής Λιμνιός
Protothema.gr
 

ikariastore banner