Για το 3μερο σεμινάριο και τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Ικαρία

εικόνα από την FB σελίδα της Φιλαρμονικής Ικαρίας

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κήρυκο με επιτυχία το τριήμερο μουσικό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ικαρίας με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού κ. Σπύρου Μανταλά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική ΙΙ»  που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε  απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα  κάποια από τα όργανα της Ορχήστρας,  να έλθουν σε επαφή    με μουσικούς της Κ.Ο.Α., να τους ακούσουν να παίζουν, αλλά και να παίξουν μαζί τους. Τα σεμινάρια αυτά αφορούν σε σχολεία, μουσικά σχολεία, μουσικές μπάντες και Ιδρύματα.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του Προγράμματος έφθασε στον Αγ. Κήρυκο την Παρασκευή 24 Απριλίου ένα εξαμελές τμήμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που ονομάζεται «ΜΕΤΑΛΛΟΝ». Η ομάδα αποτελείται από πέντε μουσικούς χάλκινων πνευστών και έναν κρουστών. Ειδικότερα ήταν οι κορυφαίοι μουσικοί:

Καραμπέτσος Ιωάννης (Τρομπέτα)
Καίσαρης Παναγιώτης (Τρομπέτα)
Σίσκος Κωνσταντίνος (Γαλλικό κόρνο)
Θεοδώρου Ανδρέας (Τρομπόνι)
Ραράκος Γεώργιος (Τούμπα)
Λάμπουρας Σπυρίδων (Κρουστά)

Στο τριήμερο σεμινάριο που ακολούθησε παρουσίασαν τις δυνατότητες, την ιδιαιτερότητα, τα μυστικά και την ομορφιά του κάθε οργάνου σε  40 περίπου μέλη της Φιλαρμονικής που το παρακολούθησαν. Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από εξαιρετικούς μουσικούς και δασκάλους, να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα όργανα.

Μετά από το τριήμερο σεμινάριο, οργανώθηκε συναυλία στην αίθουσα των Γλαρέδων, όπου οι σολίστες της Κ.Ο.Α. εκτέλεσαν στο πρώτο μέρος κλασικά και νεότερα μουσικά έργα χάλκινων πνευστών και στο δεύτερο μέρος  μαζί με τη Φιλαρμονική έπαιξαν από κοινού διάφορα μουσικά έργα. Έτσι είχαμε κι όλοι εμείς την τύχη να συμμετάσχουμε, ως ακροατές, σε  μια  πρωτόγνωρη μουσική πανδαισία, απόλαυση ψυχής και νου.

Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε  από καρδιάς τους καλλιτέχνες για τις γνώσεις, το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση που μετέδωσαν στους μαθητές  της Φιλαρμονικής ,  για την αξέχαστη μουσική εμπειρία που χάρισαν σε όλους όσους παρακολούθησαν τη συναυλία τους, για τη συναναστροφή και τη γνωριμία μαζί τους.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Ικαρίας για την κάλυψη των εξόδων του ξενοδοχείου όπου διέμειναν. Ακόμη τους συντοπίτες μας Ελευθερία και Ζαχαριά Πούλο, Χρίστο Καζάλα, Γιώργο Τσουρή για την προσφορά γευμάτων και δείπνων, τον  Αντώνη Βολίκα για το κέρασμα καφέδων, καθώς και το Σπύρο Τέσκο για την προσφορά προϊόντων από την οικογενειακή βιοτεχνία γλυκών και τη βοήθεια στη μεταφορά των οργάνων.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο των Γλαρέδων για τη φιλοξενία της μουσικής εκδήλωσης και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής  για τη βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή, συμμετείχαν  στη φιλοξενία των καλλιτεχνών και  στη διοργάνωση του σεμιναρίου, και παρακολούθησαν τη συναυλία.

Τέλος θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη υλοποίηση και την υποστήριξη του Προγράμματος  «Δικαίωμα στη Μουσική».

Για το Δ. Σ. του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής
ο Πρόεδρος
Δημήτριος Ε.  Κονταξόπουλος
 

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr