Επιστολή προς ikariamag για την έκδοση λευκώματος 100 χρόνων απελευθέρωσης της Ικαρίας

Η αφορμή της επιστολής μου είναι σχετική με τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Ικαρίας και την μη τίμηση του ιστορικού γεγονότος από τα Ελληνικά ταχυδρομεία. Ως φιλοτελιστής και καταγόμενος από το νησί της Ικαρίας, θεωρώ αναγκαία την έκδοση λευκώματος έστω με τη μορφή αναμνηστικού γραμματοσήμου και όχι προσωπικού. Από την πλευρά μου επικοινώνησα με τα Ελληνικά ταχυδρομεία (η επιστολή εδώ). Μου διευκρίνισαν ότι η Σάμος για την οποία πρόσφατα εκδόθηκε ειδικό αναμνηστικό λεύκωμα για τον εορτασμό των 100χρόνων της ενσωμάτωσης της με την Ελλάδα, έγινε κατόπιν
παραγγελίας του δήμου της.

Απευθύνομαι στο δήμο και στους πολίτες καθώς θα επιθυμούσα την δικιά σας παρέμβαση ώστε το ίδιο να υλοποιηθεί και για το δικό μας νησί.

Την περίοδο του 1912 εκτυπώθηκε στην Αθήνα η σειρά γραμματοσήμων «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ» σε πιο δύσκολους καιρούς, με λιγοστά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο η Ικαρία έγινε γνωστή σε όλους τους φιλοτελικούς κύκλους ανά την υφήλιο και εντάχθηκε ως γεγονός στην ταχυδρομική ιστορία.

Η γνώμη μου είναι πως το ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός της απελευθέρωσης της Ικαρίας (η οποία ηταν το πρώτο νησί στο βόρειο Αιγαίο στις 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1912 ) ήταν το έναυσμα και για την απελευθέρωση της Σάμου, με την βοήθεια πολλών συμπατριωτών μας καθώς και ντόπιων υπό τον Θ.Σοφούλη προσφέροντας τους μεγάλη οικονομική βοήθεια και οπλισμό. Ακόμα δεν υπήρχε η ενσωμάτωση με την Ελλάδα όταν έστειλε τα τέκνα της στην απελευθέρωση της Χίου όπου η ικανότητα και η τόλμη υμνήθηκαν σε ποίημα. Η αυτονομία ενός μικρού νησιού με δική του διοίκηση, σημαία και σύνταγμα(κανονισμών) και λειτουργώντας τελωνείο, ταχυδρομείο από μόνο του φανερώνει το μεγάλο του επίτευγμα!

Ό,τι προβάλει το μεγαλείο των Ικάριων, καλό είναι να αποτυπωθεί η θέληση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με την έκδοση λευκώματος (ιστορικά και φωτογραφικά αρχεία) ως ενθύμιο μνήμης! Το οποίο αποτέλεσε ένα από τα μεγαλεία στην ιστορία του νησιού μας . Ο δήμος πρέπει να ονοματίσει και αρκετούς δρόμους με τους ηγέτες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ!

Κύριος στόχος είναι να γνωρίζουν οι νεότερες γενεές την ιστορία μας, που δεν είναι πίσω μας αλλά μας ακολουθεί. Η δυνατότητα της τίμησης των 100χρόνων είναι εφικτή.

Μέσω της δικής σας συμμετοχής μπορούμε να πετύχουμε την έκδοση λευκώματος.(Τα Ελληνικά ταχυδρομεία εκδίδουν λευκώματα με ελάχιστο αριθμό 250 τεμαχίων προς 15 Ευρώ).

Το email επικοινωνίας με τα Ελληνικά ταχυδρομεία είναι [A.Stoumpis@elta-net.gr].Επιπλέον μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, στο παρακάτω email:ikarios-raches@hotmail.gr

Με εκτίμηση

Καρίμαλης Σταμάτης του Ηλία

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner