Ενημερωτικό Δελτίο από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 έγινε η τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο Καραβοστάμου.

1. Παρόλο που η πρόταση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας προς την Ομοσπονδία για άμεση κλιμάκωση με απεργιακή εβδομάδα 18-22 Φλεβάρη δεν βρήκε ανταπόκριση, η απεργία στις 20 Φλεβάρη, αν και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα στην κατεύθυνση της ανατροπής του κοινωνικού εφιάλτη από ανυποχώρητους και ενωτικούς αγώνες. Επισυνάπτουμε αφισάκι και κάλεσμα στην Γενική Απεργία της 20/2.

2. Υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. για απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που ξεδιπλώνεται και στο χώρο της παιδείας, συνυπογράφουμε τη διακήρυξη και τις αφίσες Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ για το άνοιγμα του θέματος της παιδείας στην κοινωνία με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα με πρώτο σταθμό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 2 του Μάρτη. Επισυνάπτεται το κείμενο της διακήρυξης.

3. Διερευνούμε τους τρόπους υλοποίησης και τοπικά σε ανοιχτή συζήτηση-απεργιακή εκδήλωση με την ΕΛΜΕ την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στις 1 στο Γυμνάσιο Ευδήλου.

4. Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε στο Γλαρέδο η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία, στην οποία ο Σύλλογός μας συμμετέχει με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργείου για άρση της συγχώνευσης του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας με το ΓΝ Σάμου. Το Δ.Σ. εκτιμά ότι η νίκη αυτή είναι η απόδειξη της αξίας του αγώνα, της μαζικότητας, της ενωτικής διάθεσης, των ανοιχτών διαδικασιών με την ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων και των κατοίκων. Περισσότερα στην ανακοίνωση της Επιτροπής που επισυνάπτεται.

5. Ορίστηκε εκ νέου ο συνάδελφος Φώτης Μαντζώρος ως εκπρόσωπος του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ικαρίας και η συναδέλφισσα Στέλλα Σωτηριάδου ως αναπληρώτριά του.

6. Συζητήθηκαν τεχνικές πλευρές της διοργάνωσης της χοροεσπερίδας. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, και μετά από συνεννόηση και με την ΕΛΜΕ, θα ανακοινωθούν οριστικά τόπος, χρόνος και θα ανατεθούν στους συναδέλφους που επιθυμούν συγκεκριμένες εργασίες και αρμοδιότητες.

7. Ακόμη, το Δ.Σ. του Συλλόγου, υλοποιώντας προηγούμενες αποφάσεις Γ.Σ. και Δ.Σ., συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για Δίκτυο Ανταλλακτικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ικαρία και καλεί όλους τους συναδέλφους στο ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι που θα γίνει στο παλιό δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου από τις 6 το απόγευμα και στην αίθουσα των Καρών την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 4 το απόγευμα.

8. Τέλος, για πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων για με το θέμα που έχει προκύψει στην ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, επισυνάπτουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ καθώς και δύο σχετικά κείμενα (το κείμενο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το κείμενο της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης). 

ikariastore banner