Αφιέρωμα "ΙΚΑΡΙΑ: Εναλλακτικός καλοκαιρινός προορισμός"

Η Ικαρία, με τις πανέμορφες παραλίες και τα πανηγύρια στα οποία συμμετέχει η τοπική κοινωνία αποτελεί έναν ξεχωριστό καλοκαιρινό προορισμό.

Πρόκειται για ένα ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου και αποτελεί την ομώνυμη περιφερειακή ενότητα Ικαρίας. Ιδιαίτερα γνωστός στο πανελλήνιο είναι ο ικαριώτικος χορός που χορεύεται στα τοπικά πανηγύρια, από τα οποία ευρέως γνωστό είναι αυτό της Αγίας Μαρίνας.

Στα ικαριώτικα πανηγύρια, οι διοργανωτές εκτελούν και εθελοντική εργασία, καθώς είναι εκείνοι που επιμελούνται την παρασκευή τοπικών συνταγών και του κρασιού που προσφέρεται άφθονα σε αυτά. Τα τελευταία χρόνια τα πανηγύρια έχουν ξαναγεννηθεί με την συμμετοχή της νεολαίας. Εκεί θα συναντήστε κυρίως βιολί, λαούτο και κιθάρα και πιο σπάνια κρουστά. Θα χορέψετε από νησιωτικά, βαλς, μέχρι και ταγκό, τα πανηγύρια αποδεικνύουν την φιλοξενία, τα ήθη και έθιμα του λαού μας.

Η Ικαρία είναι ίσως το πιο χαλαρωτικό νησί στην Ελλάδα, ο τρόπος ζωής των κατοίκων της Ικαρίας δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Αλλά ακόμα και για τους επισκέπτες οι χαλαροί ρυθμοί του νησιού θα σας κάνουν να λατρέψετε την Ικαρία λίγο παραπάνω.

Η γαστρονομία του νησιού είναι βασικό στοιχείο του ιδιαίτερου πολιτισμού του, η διατροφική παράδοση στην Ικαρία συνδυάζει το γευστικό αποτέλεσμα με την υψηλή διατροφική αξία που χαρίζουν μακροζωία.

Επιμέλεια: Ελευθερία Πετρολιάγκη
sport-fm.gr

ikariastore banner