Δεν αντιλαμβάνομαι κ. Δήμαρχε γιατί υπάρχει από πλευράς Δήμου τέτοια καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αδειοδοτηθούν οι δύο αθλητικές εγκαταστάσεις ειδικότερα το γήπεδο του Ευδήλου,

Τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας επισκέπτεται το διήμερο 22-23/6 ο Γ.Γ.Α. κ. Ιούλιος Συναδινός συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Το αίτημα του δήμου Ικαρίας για δημιουργική συνεργασία μεταξύ των, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των αθλητικών υποδομών εισακούστηκε και σύντομα θα έχουμε, αφού εξεταστούν και ιεραρχηθούν οι ανάγκες, το τι μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Σε νέα παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τις αθλητικές υποδομές του νησιού, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Ικαρίας.

Την παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από 30 Ιουνίου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινό, προκειμένου να αποφευχθεί αφενός η επιβολή εξοντωτικών προστίμων στους δήμους και αφετέρου η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μετά την ανακοίνωση του Α.Γ.Σ Διαγόρα σχετικά με την αδειοδότηση του γηπέδου του Αγίου Δημητρίου Ραχών, θεωρούμε αναγκαίο να παραθέσουμε τα ακόλουθα για την ενημέρωση όλων των πολιτών της Ικαρίας.

Με βάση επίσημες ανακοινώσεις - τοποθετήσεις φορέων και αθλητικών συλλόγων καθώς και του Δήμου Ικαρίας, το γήπεδο στην περιοχή Ράχες δεν συμπεριλαμβάνεται στους επίσημους αθλητικούς χώρους, που θα φιλοξενούν τα πρωταθλήματα για τις ομάδες του Νομού Σάμου, διότι «δεν έχει διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση του».

Με μεγάλη στεναχώρια σας ενημερώνουμε ότι σε λίγες ώρες, ίσως και την ώρα που διαβάζετε αυτή την ενημερωτική επιστολή, να έχουν προκηρυχθεί τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα για τις ομάδες του νομού Σάμου, με μία μεγάλη έκπληξη. Το καλύτερο γήπεδο του νομού (των Ραχών), να μην συμπεριλαμβάνεται στους επίσημους αθλητικούς χώρους της Ικαρίας.

Τελικά χορηγήθηκε η προσωρινή υπό όρους άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης «Γήπεδο Αγίου Κηρύκου» έως τις 31 Οκτωβρίου του 2014, οι εργασίες προχωρούν και έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όπου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα χορηγήσει την κανονική άδεια λειτουργίας.

Την άμεση ανάγκη στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με την εξασφάλιση επαρκών οικονομικών πόρων και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, αναδεικνύουν σαράντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λύνεται το πρόβλημα που αφορά στη διακοπή λειτουργίας πολλών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημοσίας Τάξης με την ΚΥΑ ΤΥ-Δ/Φ550/οικ.28688/09-9-2014 (ΦΕΚ 2408Β/2014) παρέτειναν την ισχύ της προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέχρι στις 08/02/2015 σχετικά με την δυνατότητα λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σελίδες

ikariastore banner