2013: Θεοφάνεια στον Άγ.Κήρυκο & μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ικαρίας

Οι καλικάντζαροι, αφού μας έκλεψαν όλα τα φοινίκια, ξαναγύρισαν στα έγκατα της γης διωγμένοι από τον αγιασμό των υδάτων που τελέστηκε σε όλη την Ικαρία.

Στον Άγιο Κήρυκο η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πλατεία, διέσχισε τον πεζόδρομο και κατευθύνθηκε στο μικρό μόλο. Προπορευόταν η μπάντα της φιλαρμονικής και ανάμεσα στους πιστούς ακολουθούσαν ο δήμαρχος και εκπρόσωποι του δήμου. Οι θαρραλέοι βουτηχτές δεν έλειψαν ούτε εφέτος.

Στους κόλπους τις εκκλησίας καταγράφονται διάφορες παρεκκλίσεις  και τονίζεται ότι ο καθαγιασμός των υδάτων πρέπει να γίνεται προς την ανατολή, ενώ οι ιερείς πρέπει να φορούν λευκά άμφια.

Στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε στην ισόγεια αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου για να ακούσει το πρόγραμμα της φιλαρμονικής. Ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από κουαρτέτο πνευστών και ακολούθησαν τα υπόλοιπα εορταστικά τραγούδια με την μπάντα σε πλήρη ανάπτυξη. Καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στο τέλος ο σύλλογος φίλων της φιλαρμονικής  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

ikariamag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Σήμερα είναι των Φωτών…»: από τα έθιμα του αγιασμού στην Ικαρία

ikariastore banner