2012: Στο πανηγύρι της Αγίας Σοφίας στο Μονοκάμπι Ικαρίας

Πατήστε το μεγεθυντικό φακό για να δείτε τις φωτογραφίες στην πλήρη διάσταση του και κατόπιν περιηγηθείτε στο άλμπουμ με τα βελάκια αριστερά και δεξιά.

«Πώς χορεύουν οι λωλοί με του Κράτσα το βιολί», τραγούδησε ο Καραπέτης από τους Παπιστάνους που πήραν πάνω τους τη μουσική και ανέλαβαν να διασκεδάσουν τους Καριώτες στο τελευταίο μεγάλο πανηγύρι του καλοκαιριού. Η Αγία Σοφία σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και είναι σημείο συνάντησης όλων των Καριωτών. Κάθε χρόνο βλέπουμε να συναντιούνται εκεί άνθρωποι σχεδόν απ’ όλα τα χωριά του νησιού, ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα. Πολύς ο κόσμος αλλά έλειπε η μεγάλη «καραβιά» όσων είχαν έρθει πέρσι από τον Πειραιά αποκλειστικά και μόνο για το πανηγύρι. Τότε ήταν Σάββατο και τους έδινε την ευχέρεια να ταξιδέψουν για το τριήμερο, ενώ φέτος κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Κλείσαμε λοιπόν το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σταματάμε. Ήδη αύριο, στις 20 του μήνα είναι του αϊ-Στάθη και εκεί ψηλά, πάνω από την Αρέθουσα, κάτι θα «παίξει». Καιρού επιτρέποντος, παίρνουμε το χοντρό μπουφάν και ανεβαίνουμε το μεσημέρι στα 860 μ. Καλύτερη στιγμή είναι το σούρουπο, όταν στενεύει η φωτεινή λωρίδα στον ορίζοντα και οι ήχοι του βιολιού πλημμυρίζουν το βουνό…

Διαβάστε σχετικά: Ξενάγηση...στην Αγία Σοφία στο Μονοκάμπι Ικαρίας

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!