Ανακοινώθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από 15 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2015. Η Hellenic Seaways ανήρτησε τους σχετικούς πίνακες για τα πλοία Νήσος Μύκονος και Νήσος Ρόδος, με το πρώτο να εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου και το δεύτερο το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου.

Ανακοινώθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τα νησιά μας μέχρι και το τέλος Απριλίου. 9-15 Μαρτίου το Νήσος Μύκονος αντικαθίσταται από τα Αριάδνη και Εξπρές Πήγασος, ενώ από 16 Μαρτίου επανέρχεται, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα μπαίνει μαζί του στη γραμμή και το Αριάδνη ενώ από το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, συνεχίζει μόνο το Νήσος Μύκονος.

Από 27 Απριλίου μέχρι 4 Οκτωβρίου θα συνδέεται η Ικαρία (Άγιος Κήρυκος) με την Σάμο, τους Φούρνους και τα Δωδεκάνησα με το Ταχύπλοο Catamaran ''Dodekanisos Pride'' της Dodekanisos Seaways.

Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των περιστατικών πνιγμών στη θάλασσα, σας αποστέλλουμε έντυπο με συμβουλές καθώς αναφορές του ΥΝΑ στο θέμα:

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ήδη οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους. Το μέσο για να φτάσουν οι περισσότεροι στα νησιά είναι το πλοίο και συχνά τέτοια εποχή η ταλαιπωρία είναι αρκετά μεγάλη και δεν είναι λίγες οι φορές που το ταξίδι δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Γι αυτό οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Θεόφιλος και European Express επιστρέφουν στη γραμμή μας από αρχές Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, το Θεόφιλος αναχωρεί από Πειραιά κάθε Τετάρτη στις 17:00 για Εύδηλος – Αγ.Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι – Βαθύ και συνεχίζει για Βόρεια Ελλάδα. Επιστρέφει την Τρίτη στις 21:10.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι διακοπές και οι ημέρες των αδειών ξεκινούν και το ikariamag.gr προτείνει στους αναγνώστες – επισκέπτες του νησιού, καφέ, μπαρ, ταβέρνες και μεζοδοπωλεία στην Ικαρία που είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν την πείνα αλλά και τη δίψα σας… για αξέχαστες διακοπές στο νησί του Ικάρου. Οι προτάσεις είναι από τις καταχωρήσεις στην ikariaki-agora.gr

Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι διακοπές και οι ημέρες των αδειών ξεκινούν και το ikariamag.gr προτείνει στους αναγνώστες – επισκέπτες του νησιού, ξενοδοχεία και δωμάτια στην Ικαρία που είναι έτοιμα να σας φιλοξενήσουν και να στεγάσουν την ανάγκη σας για αξέχαστες διακοπές στο νησί του Ικάρου. Οι προτάσεις είναι από τις καταχωρήσεις στην ikariaki-agora.gr

Η Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας θα ήθελε να γνωστοποιήσει στους επισκέπτες και στους κατοίκους των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων ότι από σήμερα λειτουργεί στο νοσοκομείο μας μαστογράφος. Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαστογραφία.

Την καταγραφή των πληθυσμιακών εξάρσεων των μεδουσών στις θάλασσες μας, με τη βοήθεια του κοινού, ξεκινάει το Ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.

Σελίδες

ikariastore banner