Ακολουθεί η playlist με τα δέκα μέρη του Συνεδρίου "ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ". [Διαρκεί 8 ώρες αλλά μπορεί κανείς να πλοηγηθεί και στο κάθε video ξεχωριστά.]

Υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Ικαρίας –Ικαριακά δρώμενα διεξήχθη το 2ο μουσικολογικό συνέδριο με θέμα του ο Ικαριώτικος χορός, η μουσική και τα πανηγύρια της Ικαρίας. Το συνέδριο έγινε στην αίθουσα παρουσιάσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου στον Άγιο Κήρυκο στις 24 και 25 Ιουνίου και έλαβαν μέρος με τις εισηγήσεις τους γνωστοί μουσικολόγοι Δ. Θέμελης και Μ. Δραγούμης, ερευνητές – ιστορικοί Λ. Εμπειρίκος, Θ. Μωραίτης ο ειδικός στους παραδοσιακούς χορούς Γ. Λυκεσάς, οι νέοι μουσικολόγοι ερευνητές Λ. Πεφάνης, Σ. Φευγαλάς και η ερευνήτρια των Ικαριώτικων πανηγυριών κ. Μ. Μπαρέλη Γαγλία.

Με ιδιαίτερη χαρά τα Ικαριακά Δρώμενα-Φεστιβάλ Ικαρίας ανακοινώνουν, ότι είναι πλέον επίσημο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φεστιβαλικών Οργανώσεων EFFE (Europe for Festivals for Europe), επισυνάπτεται σχετικό λογότυπο.

Στις 20 Μαϊου, τα Ικαριακά Δρώμενα - Φεστιβάλ Ικαρίας διοργάνωσαν στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Polis Art Café) βραδιά Ικαριακής Ποίησης & Μουσικής.

Σε ειδική εκδήλωση το Φ.Ι. τίμησε και βράβευσε τις εργασίες των μαθητών από τον πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα: " Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ". Όλες οι εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν άριστες! Το πρώτο βραβείο πήρε η Γ' τάξη του 5ου Γυμνασίου Λαρίσης / 5ης εκπ/κης περιφέρειας.

Με στόχο περίπου 100.000 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τον …μύθο του τόπου τους, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ικαρίας διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, σημαίνοντας συναγερμό εκπαιδευτικής εκστρατείας για το σχολικό έτος 2014-15.

Το Φεστιβάλ Ικαρίας στο πλαίσιο προετοιμασίας των θερινών εκδηλώσεών του, οργανώνει το 2ο Ρεσιτάλ Κλασσικής Μουσικής τον Αύγουστο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου μπορούν να λάβουν μέρος Ικάριοι έφηβοι έως 20 ετών και οι οποίοι είναι σε θέση να παρουσιάσουν τη δεξιοτεχνία τους σε πιάνο, βιολί και άλλα μουσικά όργανα ή συνδυασμό αυτών.

Στις 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ικαρίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με προβολή του ντοκιμαντέρ "Το θαύμα των Ελλήνων" και ομιλήτρια-σχολιάστρια την κυρία Ευφημία Καρακάντζα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2005 το Φεστιβάλ Ικαρίας, μεταξύ των άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, άρχισε να οργανώνει κάθε χρόνο μια σημαντική εκδήλωση περί τη Μυθολογία.

Το Φεστιβάλ Ικαρίας, δραστήριο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις για τον πολιτισμό, την Ιστορία και το σήμερα του νησιού μας, έχοντας μόλις ολοκληρώσει το άκρως επιτυχημένο Σεμινάριο Μυθολογίας, μάς ενημερώνει για τους μελλοντικούς του προγραμματισμούς.

Σελίδες

ikariastore banner