τι λες;

Λοιπόν λυπάμαι, αλλά  είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αποτύχατε! Ή μπορείς να το ακούσεις και αλλιώς… Δυστυχώς δεν θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να συνεργαστούμε.. Μπορεί να είναι κάτι ειλικρινές, όπως το: είσαι και γαμώ τα παιδιά… αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να είναι μόνο μία λέξη: κόβεσαι. Κι ακόμα καλύτερα ένα: άντε γαμήσου θα σου πω και σήκω φύγε.. (ναι, ναι, το τελευταίο μπορώ με μεγάλη περηφάνια να σε διαβεβαιώσω ότι έχει όντως ειπωθεί σε μένα από «αξιόλογο» κατά τα άλλα καθηγητή μου… αλλά τι σημασία έχουν τώρα αυτά).

Όπως και να ‘ναι πάντως, με όποιες λέξεις και να εκφραστεί, σε ό,τι και να αναφέρεται, η αποτυχία είναι από μόνη της σπουδαίο πράμα. Κάτι φυσικό κι αναπόφευκτο. Ναι, αλλά.. τι σκατά.. μόνο εγώ τη νιώθω; Ή όλοι οι άλλοι γύρω μου προσπαθούν τόσο επιμελώς να την κρύψουν;

Οι πάντες ξαφνικά μοιάζουν να ζουν σε μια τεράστια και πολύχρωμη τσιχλόφουσκα που μυρίζει φράουλα και τη θες τόσο.. μα τόσο πολύ. Πετυχημένοι 30άρηδες αλείφουν κάθε πρωί φρυγανιές με τα παιδιά τους πριν φύγουν χαρούμενοι για τη δουλειά, ενώ οι γυναίκες τους απλώνουν στην αυλή ρούχα που μυρίζουν μανούλα. Τι ευτυχία! Καλοσιδερωμένα πουκάμισα, καλοχτενισμένα μαλλιά, καλοφτιαγμένες σχέσεις, καλοβολεμένες ζωές.

Δεν μπορεί να διαφέρεις εσύ.. αφού αλήθεια τώρα, αλήθεια, έτσι δεν είσαι κι εσύ; Ετσι είσαι;

Θέλει θάρρος να επιτρέψεις στον εαυτό σου την Αποτυχία. Να είσαι ειλικρινής. Τι λες;

Γιούλη Φραδέλου
fradelou_georgia@hotmail.com

Διαβάστε όλες τις ελεύθερες πτήσεις της Γιούλης Φραδέλου

ikariastore banner