Τι (δεν) αναφέρει η Περιφέρειακη Ενότητα Ικαρίας & Φούρνων για τον Εορτασμό της 17ης Ιουλίου

Δελτίο Τύπου

Γιορτάστηκε στις 17 Ιουλίου, με συμμετοχή των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπων των Πολιτειακών και Στρατιωτικών Αρχών, η 99η επέτειος Απελευθέρωσης των Νησιών μας , Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών, από τη μακρόχρονη Τουρκική κατοχή .

Εψάλει δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ευσέβιου και κατατέθησαν στεφάνια από τους εκπροσώπους , του Πρωθυπουργού κο Στέφανο Κριτζέλη, της Βουλής κο Βαρδίκο, τον Περιφερειαάρχη Βορείου Αιγαίου κο Γιακαλή, τους Δημάρχους Ικαρίας κο Σταυρινάδη και Φούρνων κο Μαρούση , εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωνικών Φορέων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κα Μαρία Μπινίκου. Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής κος Στράτος Λακιός , και παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν τοπικά συγκροτήματα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού , άγημα του οποίου απέδωσε τιμές.

Ο Περιφερειάρχης κος Νάσος Γιακαλής παρέμεινε στο νησί της Ικαρίας , συμμετείχε σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς και επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο  Νίκο Κουλουλία, τον Δήμαρχο Ικαρίας κο Σταυρινάδη και τον Αντιδήμαρχο κο Καρίμαλη,  περιοχές όπου θα κατασκευαστούν έργα, καθώς και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (Στελί – Φραντάτο – Ράχες, Περιφερειακό δρόμο και λιμάνι Ευδήλου, Δρόμο Κάλαμος – Νας, και τις πληγείσες από τη θεομηνία του Οκτώβρη 2010 περιοχές Αμάλου και Καρκιναγρίου).

 

ikariamag:  Όταν ζούμε την κατάσταση των έργων και των "αποκαταστάσεων" της καταστροφής ή όταν ακόμη και όσοι βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μπορούν πια να πληροφορηθούν μέσω της τεχνολογίας, τι συμβαίνει σε μια πλατεία, η ανακοίνωση αυτή που μιλάει για συμμετοχή του κόσμου και για περιοδεία στα έργα και σε περιοχές που ΘΑ κατασκευαστούν έργα, είναι τουλάχιστον άστοχη!

Δεν αναφέρεται επίσης ποια ακριβώς ήταν η «συμμετοχή (μερίδας) πολιτών της τοπικής κοινωνίας».  Διαβάστε, ΕΔΩ.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr