Τέρμα στην ελληνική ντροπή με τα βαρελόσκυλα

Από τις 2 Οκτωβρίου έχει ανοίξει ο ιστότοπος συγκέντρωσης υπογραφών διαμαρτυρίας για τα «βαρελόσκυλα» της Κρήτης. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εκστρατείας «όταν ο αριθμός των υπογραφών φτάσει τις 15.000 οι λίστες θα παραδοθούν στους αρμόδιους, ώστε να δείξουμε, ότι το φιλοζωικό κίνημα στην Ελλάδα έχει φωνή και δύναμη, την οποία οι πολιτικοί, οι δικαστικοί, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές, οι αστυνομικοί πρέπει να παίρνουν στα σοβαρά»!

Όπως αναφέρεται τα λεγόμενα «βαρελόσκυλα» είναι σκυλιά που τα χρησιμοποιούν οι βοσκοί και οι κτηνοτρόφοι δεμένα (μέχρι τον θάνατο τους) στη μέση του πουθενά… για τον περιορισμό κοπαδιών.

Τα ζώα εντοπίζονται συνήθως τυχαία στην ύπαιθρο σε ορεινούς όγκους, εξαθλιωμένα, υποσιτισμένα, δεμένα με αλυσίδες, χωρίς τροφή και νερό, δίπλα σε κομμένα μεταλλικά βαρέλια, που όπως έχουμε πει, το καλοκαίρι λειτουργούν ως φούρνοι και τοΤέρμα στην ελληνική ντροπή με τα βαρελόσκυλα χειμώνα ως καταψύκτες. Και αυτά τα ζώα έχουν τοποθετηθεί εκεί ως αναλώσιμα αντικείμενα από τους βοσκούς, που χρησιμοποιούν τα έμβια όντα και τα συναισθανόμενα πλάσματα λες και είναι τσιμεντόλιθοι…

Όλα αυτά τα ζώα συνήθως και μόνο στη θέα των ανθρώπων προσπαθούν να κρυφτούν. Όλα είναι φοβικά, τρομοκρατημένα, σκελετωμένα, αφημένα στο έλεος των δυναστών – ιδιοκτητών τους. Δύσμοιρες σκυλίτσες δεμένες έτσι προσπαθούν να θρέψουν και τα κουτάβια που γεννούν!

Η εγκληματική συμπεριφορά των περισσότερων κτηνοτρόφων, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και αλλού, συμβάλλει σε αυτό το ατελείωτο δράμα. Ειδικά στην Κρήτη (και στην Ικαρία) σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε βοσκότοπο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η Αστυνομία παίρνει πια στα σοβαρά τις καταγγελίες, που τις γίνονται και γι’ αυτά τα εγκλήματα και εξαιτίας των πιέσεων που της έχουν ασκηθεί. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί.

Απαιτείται συνολική δράση από την Αστυνομία, τα φιλοζωικά σωματεία, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους, τις νομαρχίες και τους δήμους. Η συμπεριφορά των κτηνοτρόφων προς τα ζώα είναι απάνθρωπη, ανήθικη, απολίτιστη και φυσικά εκθέτει την Κρήτη στα μάτια όλου του κόσμου μέσω των τουριστών…

Τα ζώα έχουν νοημοσύνη και είναι απολύτως απαραίτητα στην αλυσίδα της ζωής. Ο καθένας από εμάς, που σέβεται τη φύση, σέβεται και αυτά. Κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να τα κακοποιεί θεωρώντας τα ιδιοκτησία του. Ο σπισισμός – ειδισμός (ανωτερότητα των ειδών) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον του πλανήτη.

«Με νύχια και με δόντια θα πολεμήσουμε την κτηνωδία, την βαναυσότητα αυτών των ψυχολογικά ανεπαρκών, που εννοούν να θεωρούν τους εαυτούς ανθρώπους και τα ζώα κτήνη!» αναφέρουν οι φιλόζωοι του νησιού, που παλεύουν για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπογράψουν εδώ.

zougla.gr
Πηγή: zoosos.gr
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης