Σφαγή αμνοεριφίων στην Ικαρία και Σάμο την περίοδο των Χριστουγέννων

Προς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ
2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ
Κοιν: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

Κύριε Υφυπουργέ,
Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας επί του περιεχομένου του από 13-12-2011 εγγράφου μας, σχετικά με την εξεύρεση νόμιμης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης της σφαγής των ζώων και της διάθεσης των προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.

Θέλω να πιστεύετε ότι κι εγώ προσωπικά έχω την ίδια αγωνία και το ενδιαφέρον με εσάς και αναζητώ νόμιμες και μόνιμες λύσεις για να επιβιώσει ο κλάδος των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Σχετικά με την πρότασή σας θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:
1.  Εάν πράγματι το Π.Δ. 568/88 είναι λύση και μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, τότε υφίστανται σοβαρές ευθύνες για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος. Αυτό όμως θα μου το επιβεβαιώσετε εσείς με την βοήθεια των κεντρικών υπηρεσιών σας και ειδικότερα της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής.
2.  Εάν δεν ισχύουν τα προηγούμενα και οι υπάλληλοι λειτουργούν στα πλαίσια της νομιμότητας, τότε η άμεση λύση του προβλήματος είναι καθαρά πολιτική και η μόνη δυνατότητα διεξόδου είναι η έκδοση εκ μέρους σας απόφασης με την οποία να εντέλλονται οι αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν μέρος ή σύνολο των διατάξεων που προέβλεπε το Π.Δ. 568/88.

Κύριε Υφυπουργέ,
ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσετε να επιδεικνύετε την ίδια υπομονή και επιμονή για την επίλυση του προβλήματος και περιμένουμε άμεσα την απάντηση σας. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

ikariastore banner