Συσκέψεις και συναντήσεις για το σφαγείο της Ικαρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Σάμου, ευρεία και μακρά σύσκεψη  πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και εκπροσώπων του κτηνοτροφικού Συλλόγου Ικαρίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία της Υπουργού κυρίας Μπατζελή στις 11-5-2010. Παρέστησαν ο Νομάρχης κ. Κάρλας, ο Έπαρχος κ. Ρουζίνος, ο Δήμαρχος Ραχών κ. Καρούτσος , ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τσακαλίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από  Σάμο και Ικαρία. Συζητήθηκαν θέματα της κτηνοτροφίας του Νομού μας.

Η Υπουργός τόνισε ότι το πιστοποιημένο Σφαγείο αποτελεί το θεμέλιο και τη νομιμοποιητική δομή της σύγχρονης κτηνοτροφίας κάθε τόπου, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία του διαδημοτικού Σφαγείου στην Ικαρία και τη συνέχιση της λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος Σφαγείου στη Σάμο, ανεξάρτητα από τους φορείς που θα το διαχειριστούν στο Μέλλον.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι, το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» διαθέτει πόρους για επιδοτήσεις Σφαγείων, Τυροκομείων και εργαστηρίων παρασκευής τυποποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων και επεξεργασίας κρεάτων. Από το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Σάμου, αν και εκλήθησαν επίσημα στη σύσκεψη, δεν παρέστη κανείς.

Στα πλαίσια επίσπευσης των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας Σφαγείου στην Ικαρία ο Νομάρχης Σάμου, ο κ. Έπαρχος, ο Δήμαρχος Ραχών και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τσακαλίας επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) όπου εκκρεμεί προσφυγή κατά της κατασκευής του Σφαγείου Ικαρίας στη θέση Κοσσοίκια και κατέθεσαν εκ μέρους της Ν. Α  Σάμου «αίτηση επίσπευσης» ώστε να εκδικασθεί προσφυγή αυτή το συντομότερο δυνατόν και αν μεν απορριφθεί να κινηθούν, άμεσα, οι διαδικασίες κατασκευής του Σφαγείου τη θέση Κοσσοίκια, αν δε γίνει δεκτή να προσανατολιστεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Ικαρίας στην εξεύρεση και αδειοδότηση νέας θέσης,  το συντομότερο επίσης.

Στην εξεύρεση και αδειοδότηση νέας θέσης πρέπει να προχωρήσει, επίσης ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Ικαρίας και στην περίπτωση που το ΣτΕ δεν κάνει δεκτή την αίτηση  για επίσπευση εκδίκασης της προσφυγής. Κοινός στόχος είναι, χωρίς να χαθεί πλέον άλλος πολύτιμος χρόνος, το συντομότερο δυνατόν η Ικαρία να αποκτήσει Σφαγείο.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Νομάρχης επισκέφθηκε την Υφυπουργό κ. Γκερέκου και τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλο και συζήτησε μαζί τους για τη Διεθνή Ικάρια Αεραθλητική Ακαδημία, την αξιοποίηση των λουτροπηγών Ικαρίας,  την Τουριστική Προβολή, το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» και για τα ώριμα έργα του Νομού Σάμου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού (Συνεδριακό Κέντρο Πόλεως Σάμου, Τουριστικό αγκυροβόλιο Μαραθοκάμπου, Τουριστικό αγκυροβόλιο Αγίου Κηρύκου κλπ).
 

ikariastore banner