Συνένωση/Κατάργηση 5 Δημοτικών Σχολείων στην Ικαρία

Την κατάργηση των δημοτικών σχολείων Περδικίου, Μονοκαμπίου, Στελιού, Βρακάδων, και Καστανιών ορίζει ο σχολικός Καλλικράτης που μόλις ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, τα δημοτικά σχολεία Περδικίου και Μονοκαμπίου (με 0 μαθητές) συνενώνονται με το δημοτικό Αγ. Κηρύκου που αναβαθμίζεται από 6θέσιο σε 7θέσιο.

Το δημοτικό σχολείου Στελίου (με 0 μαθητές) συνενώνεται με το δημοτικό σχολείο Ευδήλου που και αυτό από 6θέσιο γίνεται 7θέσιο.

Το δημοτικό σχολείο Βρακάδων (με 0 μαθητές) συνενώνεται με το δημοτικό σχολείο Χριστού Ραχών που μετονομάζεται σε 1ο δημοτικό σχολείο Χριστού Ραχών.

Το δημοτικό σχολείο Καστανιών (με 0 μαθητές) συνενώνεται με το δημοτικό σχολείο Αγ. Πολυκάρπου που μετονομάζεται σε 2ο δημοτικό σχολείο Χριστού Ραχών.

Ευτυχώς, καμία τροποποίηση δεν επήλθε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως και ήταν αναμενόμενο λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων αλλά και του εκ των πραγμάτων μικρού αριθμού (3) Γυμνασίων/Λυκείων στο νησί.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες που προηγήθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και από άλλους αγωνιστικούς φορείς της Ικαρίας αναμένεται να συνεχιστούν αφού μπορεί ο σχολικός Καλλικράτης να μην έφερε ουσιαστικές αλλαγές στο νησί, όμως μέχρι και σήμερα το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών δεν έχει επιλυθεί με τα παιδιά να αναγκάζονται να χάνουν πολύτιμες μαθητικές ώρες. Γι’ αυτό λόγο αυτό, αντιπροσωπεία γονέων από την Ικαρία μετέβη στη Μυτιλήνη για να μεταφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο (15/3) την κατάσταση στην Ικαρία και να εκφράσει τα αιτήματα της.

ikariamag

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα που δημοσιεύουν τα σημερινά ΝΕΑ:

 

 

 

ikariastore banner