Στο «εκκρεμές» τα έργα στο Λιμάνι του Ευδήλου

Μετά από περισσότερο από ένα μήνα, ξεκίνησαν εντέλει και πάλι οι εργασίες στο Λιμάνι του Ευδήλου. Σημειώνεται ότι ευρίσκονταν στο «ψυγείο» γιατί οι εργαζόμενοι και επιβλέποντες του έργου είχαν  εγκαταλείψει τα πόστα τους λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους από τον εργολάβο, δηλαδή την κατασκευαστική εταιρεία Κ. Κουρτίδης ΑΕ.

Αν και ο χρόνος περνάει και οι πλέον τουριστικοί μήνες πλησιάζουν, οι αρμόδιοι φορείς εξακολουθούν να δηλώνουν αισιόδοξοι προβλέποντας ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Σημειώνεται ότι τα εργοταξιακά κομμάτια του έργου έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι τα ασφαλτικά της γέφυρας και της πλατείας, τα φώτα και ο ελαιοχρωματισμός. 

Σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Δήμος Ευδήλου προ 10 ημερών σχετικά με το ζήτημα και στην οποία παραβρέθηκε ο Νομάρχης κ. Κάρλας, οι αρμόδιοι από τις Τεχνικές Υπηρεσίας της Νομαρχίας και ο μελετητής του έργου, ανταλλάχτηκαν αρκετές απόψεις και προτάθηκαν λύσεις μια εκ των οποίων ήταν να κηρυχθεί ο εργολάβος έκπτωτος.

«Η τελευταία προθεσμία που δώσαμε στον εργολάβο για την ολοκλήρωση του έργου είναι η 31η Ιουλίου, αν και κανονικά το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τις 30/6. Μετά το πέρας της 31/7 διαμηνύσαμε με επίσημο έγγραφο μας προς τον εργολάβο ότι θα τον κηρύξουμε έκπτωτο» λέει στο ikariamag o Νομάρχης Σάμου κ. Κάρλας και συμπληρώνει «εντούτοις ο ίδιος  μέσω του αρμοδίου υπαλλήλου του μας διαμηνύει ότι θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα».

Αισιοδοξώντας από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ευδήλου κος Σταμούλος δήλωσε στο ikariamag ότι η υπόθεση μοιάζει να εξομαλύνεται αφού προ ημερών ο εργολάβος του έργου τον ενημέρωσε ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες παρά τις όποιες δυσκολίες έχουν προκύψει. «Έχει δοθεί η υπόσχεση από τον εργολάβο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα. Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε κάτι με απόλυτη βεβαιότητα γιατί όλα αυτά δεν είναι παρά υποσχέσεις».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Καττέ -επί τόπου μηχανικό του έργου- η υπόθεση με τα χρωστούμενα στο προσωπικό τακτοποιήθηκε και «αν όλα πάνε καλά, το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα από σήμερα» λέει ο κ. Καττές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ikariamag, πριν από ένα μήνα οπότε και έπαψαν οι εργασίες στο Λιμάνι λόγω επίσχεσης εργασίας του προσωπικού, το Ελληνικό Δημόσιο είχε ήδη καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον εργολάβο για τα έως τότε έργα στο Λιμάνι, γεγονός που γεννά αρκετά ερωτηματικά.

Εν τω μεταξύ, σε επόμενη φάση για το Λιμάνι του Ευδήλου ο κ. Κάρλας μας ενημέρωσε ότι ήδη προγραμματίζεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου στη συνέχεια της γέφυρας που κατασκευάζεται σήμερα, έργο για το οποίο η Νομαρχία αναμένει επιβεβαίωση από την Περιφέρεια. Παράλληλα, στο πρόγραμμα έχει μπει και η επέκταση του προσήνεμου  μώλου, έργο το οποίο προβλέπεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 7,5 εκατ. ευρώ.

ikariamag

ikariastore banner