Στέργιογλου–Γάκης: μαζί…στη ζωή στο θέατρο!

Δυο σημαντικοί καλλιτέχνες. Που όμως δεν έτυχε ποτέ να συναντηθούν θεατρικά θα συνυπάρξουν φέτος χάρη σε ένα Μάμετ, την περίφημη «Ζωή στο Θέατρο».

Τον έμαθαν κυριολεκτικά και οι... πέτρες -ακόμα και στο εξωτερικό- χάρη στη δυνατή ερμηνεία του, ένα μάθημα κινηματογραφικής αποστασιοποίησης,  στον παρ’ ολίγο τιμημένο με Όσκαρ «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου. Το δε καλοκαίρι μάς συγκλόνισε με τις  σκηνικές «ακροβασίες» του ως   σπαρταριστή κι αυτοσαρκαστική drag queen  στο σπαραξικάρδικο «Παρτάλι» του  Θόδωρου Γρηγοριάδη  (Φεστιβάλ Αθηνών). Ο Χρήστος Στέργιογλου, είναι από τους ηθοποιούς που δεν χρειάζονται συστάσεις. Το ίδιο ισχύει όμως και για τον νεότερό του Κώστα Γάκη, που γράφει μουσική, σκηνοθετεί και παίζει θέατρο ασταμάτητα. Και κατορθώνει  να είναι σε όλα  εξίσου καλός. Δυο σημαντικοί καλλιτέχνες. Που όμως δεν έτυχε ποτέ να συναντηθούν θεατρικά.  

Ως  εκ τούτου αποτελεί είδηση το ότι φέτος θα συνυπάρξουν  χάρη σε ένα Μάμετ, την περίφημη  «Ζωή στο Θέατρο». Στις 26 μικρές σκηνές του έργου  παρακολουθούμε την πολυκύμαντη συγκρουσιακή σχέση ενός μεσηλίκου και ενός νεαρού ηθοποιού και επί σκηνής και στα παρασκήνια.  Τη μετάφραση  και σκηνοθεσία της  παράστασης, που θα ανεβεί 11 Νοεμβρίου στο RabbitΗole (πρώην θέατρο της Άνοιξης), υπογράφει ο Αλέξης Ρίγλης. Μήπως το όνομα σάς είναι άγνωστο; Πότε να προλάβετε να το μάθετε! Η παρθενική σκηνοθεσία του ήταν πέρυσι ο «Θαυματοποιός» του Φριέλ, με τον Άρη Λεμπεσόπουλο και τη Μαριάνθη Σοντάκη. Με το καλημέρα στα... βαθιά. Το πρωταγωνιστικό πάντως δίδυμο που έχει στη διάθεσή του συναγωνίζεται χαλαρά εκείνο με το οποίο ανέβηκε το συναρπαστικό θεατρικό το 1999 στο «Απλό Θέατρο» και έσπασε ταμεία: τον Δημήτρη Καταλειφό και τον Κώστα Βασαρδάνη.

[ΙΩ.Κ.]
tospirto.net

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Αλέξης Ρίγλης
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Νικόλας Γεωργίου
Σύνθεση ήχων - Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

ΠΟΥ: RabbitHole - Γερμανικού 20 - Μεταξουργείο / 210-5249903
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου

Ερμηνεύουν: Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Γάκης

Παραστάσεις: Παρασκευή - Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 19.00
Είσοδος: 18 € & 14 € (φοιτητικό) / Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.