Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο: Αντώνη Σαμαράκη στο Κερατσίνι με είσοδος ελεύθερη.

Άκου να δείς τώρα! Πριν καμιά δεκαριά μέρες παίρνω ένα mail που πάνω κάτω έλεγε τα εξής: «Αγαπητή κυρία Θεοδώρου, καλημέρα. Σας γράφω εκ μέρους της θεατρικής ομάδας Ιδέα του Κώστα Γάκη και ετοιμάζουμε μία παράσταση για την Ικαρία με αληθινές ιστορίες και θα θέλαμε την άδειά σας να χρησιμοποιήσουμε δυο από τα άρθρα σας στο ikariamag».

Το documentary theatre είναι το θέατρο που χρησιμοποιεί προϋπάρχον υπαρκτό και αληθινό υλικό από εφημερίδες, συνεντεύξεις κ.α ως πηγή για τη συγγραφή του σεναρίου, ιδανικά χωρίς να αλλοιώνει το περιεχόμενο.

Ο Κώστας Γάκης υποδύεται τον Άδη στην Ευριδίκη της Σάρα Ρουλ, συνεχίζοντας παράλληλα τις παραστάσεις του έργου που του χάρισε το βραβείο Χορν σχεδόν μια δεκαετία πίσω, την «Κατσαρίδα». Πολυπράγμονας και ευρηματικός, ο Κώστας Γάκης αφουγκράζεται το παιδί μέσα του, προσφέροντας ακομπλεξάριστα χαμόγελα και αγγίγματα στην τέχνη του.

Ένα τραγούδια για τον κόσμο που μπορεί να αλλάξει. Από τον Ικαριώτη καλλιτέχνη, Κώστα Γάκη.

Σε μια κοινωνία που ο καθένας γνωρίζει πότε θα πεθάνει και όπου το όνομά του είναι ταυτόσημο με την ημερομηνία θανάτου όλα μοιάζουν τακτοποιημένα, αποστειρωμένα, αδιαμφισβήτητα. Μέχρι που εμφανίζεται κάποιος που αμφισβητεί την μακαριότητα του δόγματος και την ψευδεπίγραφη κοινωνική γαλήνη...

Το νέο ανέβασμα της θρυλικής Κατσαρίδας πήρε παράταση μέχρι τον Μάρτιο στο Θέατρο «Αθηνών». Αυτό σημαίνει πως έχετε ακόμη την ευκαιρία να δείτε αυτήν την απολαυστική μαύρη κωμωδία.

Με αφορμή τη συνέντευξη του Κώστα Γάκη στο ikariamag, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κερδίσετε 10 διπλές προσκλήσεις για να πάτε θέατρο! Μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook και κάντε Like στη σχετική φωτογραφία που θα ανεβαίνει καθημερινά (και απροειδοποίητα!) για τον διαγωνισμό! Αυτόματα, μπαίνετε στην κλήρωση για μια διπλή πρόσκληση!

Γνωριστήκαμε πριν από καμιά δεκαετία συμμετέχοντας και οι 2 στη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου. Εκεί, στο 1ο σεμινάριο όταν άκουσε το επίθετο μου, με πλησίασε και με ρώτησε από πού είμαι.

Αυτή τη φορά, ο Κώστας Γάκης και ο Δημήτρης Μακαλιάς, αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν μια νέα εκδοχή του έργου και να αφηγηθούν με μοναδικό εργαλείο το σώμα τους και με ελάχιστα σκηνικά, την ιστορία της Ιωάννας, μιας μικρής, κόκκινης και εξόριστης κατσαρίδας, η οποία ονειρεύεται να ανέβει στο φεγγάρι.

Σελίδες

ikariastore banner