Σήμερα με ταλαιπώρησε ένας αστακός!

photo: slack12

Ζητώ συγνώμη από όσους έχουν γυρίσει από τις διακοπές αλλά να ..και οι δικές μου μέρες όπου να΄ναι τελειώνουν!

Είχα πει να με ξυπνήσουν για να ακολουθήσω όταν θα σηκώσουν το παραγάδι. Βόλτα και υποψία ψαρέματος. Παραλιακό το χωριό, για ψάρεμα πάει σχεδόν αξημέρωτα σχεδόν κάθε μέρα ο Σίμος, ευκαιρία ήταν λοιπόν.

...καλά τα ψάρια δε λέω, αλλά κι ένας αστακός έχει άλλη χάρη και γεύση!!

Κι έτσι όπως τον είδα ξαφνικά μπροστά μου να χτυπιέται και να κάνει θόρυβο σαν να χορεύει κλακέτες δίχως όμως ρυθμό.. πάτησα μια τσιρίδα...ρεζίλι των ψαριών! Ο τύπος στη βάρκα που βόλταρε λίγο πιο πέρα, θα σάστισε! Μα δεν είπε τίποτα. Απλά απομακρύνθηκε. Δεν είχε κι άδικο! Του τάραξα την ησυχία!

Μα κι αυτό το οστρακόδερμο εμφανίστηκε την ώρα που, παρόλη τη νύστα μου, ετοιμαζόμουν να αυτοφωτογραφηθώ σαν Βουγιουκλάκη πάνω στη βάρκα!

Πάλι καλά που δεν βρέθηκα μέσα στο νερό να γελάμε ακόμα! Μάλλον δεν θα γίνω ποτέ ψαράς! Και το είχα σαν εναλλακτική λύση, όταν θα δυσκολέψουν τα πράγματα στας Αθήνας. Μόνο ψαράς κλόουν-διασκεδαστής θα γινόμουν εύκολα!

Αν δεν γνωρίζετε ήδη, μάθετε πως οι ψαράδες ποτέ δεν λένε τί έπιασαν! Το είπα εγώ όμως και πήρα και τις πιο περίεργες(!) οδηγίες που θα ακολουθούσαν το βράσιμο! «Μπρούμυτα θα τον πλακώσεις και ανάποδα θα τον σκίσεις!”

Καλό μήνα! Εδώ μόλις μπήκε ο Σεπτέμβρης, εκεί δεν ξέρω τί μέρα κάνει και δεν θα ήθελα να μάθω ακόμα! Καλό μήνα και αντοχές να έχουμε! Κι όσοι αστακοί βρεθούν μπροστά μου, τώρα ξέρω!

Τσιρίδα και φάγωμα!

Ό, τι μάς ταλαιπωρεί, θα το πλακώνουμε και θα το σκίζουμε!

Μελίνα Πλάκα
mipfind@hotmail.com

Διαβάστε όλες τις ελεύθερες πτήσεις της Μελίνας Πλάκα.

ikariastore banner