Πρόταση συζήτησης από την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας για τη σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Ικαρία, 28 Μαρτίου 2011

Κατάθεση πρότασης συζητήσεως θέματος στην επόμενη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου

Κύριε Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος        
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

Ζητούμε από τις διοικήσεις των Δήμων στις περιφερειακές ενότητες Σάμου και Ικαρίας –Φούρνων να συγκαλέσουν έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια με μοναδικό θέμα συζήτησης την σχεδιαζόμενη  εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του  λεγόμενου «νέου σχολείου», με τη συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Σας  καλούμε να συμβάλουμε από κοινού  στην οργάνωση κινήματος ενάντια στα μέτρα που δρομολογούν την επιδείνωση των συνθηκών εκπαίδευσης.   Να γίνουμε αρωγοί ενός μετώπου που θα αντιπαλέψει και θα αποκαλύψει τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης, στην τάση διεύρυνσης των μορφωτικών ανισοτήτων, τις συνέπειες στα οικονομικά της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Να αγωνιστούμε από κοινού για:
• Ενιαίο 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς ταξικούς φραγμούς και φυλετικές διακρίσεις.
• Σε καμία τάξη να μην υπάρχουν πάνω από 20 μαθητές.
• Αύξηση δαπανών για την Παιδεία
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
• Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
• Εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επιβάλλουν τη δημιουργία κινήματος ανατροπής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, που έχουν πιλότο – για την ώρα - τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων

Οι   Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ των Δήμων: ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩN - ΣΑΜΟΥ

ikariastore banner