Ποιούς υπουργούς να... συγχαρούμε για τη διακοπή του “Μένουμε Ελλάδα";

- Ποιος αφήνει να σταματήσει η πιο επιτυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που καταρρέει ο εσωτερικός τουρισμός;

Έχουν αρχίσει και μας φθάνουν από παντού μηνύματα να γράψουμε κάτι για το “Μένουμε Ελλάδα”, την τόσο δημοφιλή και σημαντική για τον τουριστικό κόσμο, αυτή, εκπομπή. Η οποία φαίνεται ότι μπλέκεται και αυτή στα όσα παρανοϊκά συμβαίνουν...

...στην ΕΡΤ αυτό το διάστημα, με τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις πολλών δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων.
Ετοιμάζαμε ανάρτηση για το “Μένουμε Ελλάδα” καθώς δηλώνουμε φανατικοί φίλοι αυτής της εκπομπής και πιστεύουμε βαθιά στη συμβολή και συνεισφορά της.

Ενώπιον, λοιπόν, της χειρότερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο εσωτερικός τουρισμός, με προορισμούς ολόκληρους και χιλιάδες τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις να απειλούνται με οικονομικό αφανισμό και χιλιάδες, επίσης, θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν άμεσα, δεν μπορεί να σταματήσει μία τέτοια παραγωγή.

Νομικό ή άλλο, το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και “δημιουργικά”. Είναι, από ό,τι μαθαίνουμε, καθολική απαίτηση του τουριστικού κόσμου - και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι πολλά τα θέματα στα οποία συμφωνούν απνευστί όλοι οι τουριστικοί φορείς - να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η εκπομπή.

Και όχι απλώς να συνεχιστεί, λέμε εμείς, αλλά και να ενισχυθεί κιόλας.

Θα περιμέναμε οι συναρμόδιοι υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί αρμόδιοι και συναρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να επιδείξουν στην περίπτωση του “Μένουμε Ελλάδα” την ίδια ζέση με άλλα ζητήματα που καταπιάνονται, κατά καιρούς.

Οταν βρίσκουν τρόπο π.χ. να περνούν ολόκληρα ειδικά χωροταξικά σε μία μέρα ενώ απαιτούνται διαδικασίες μηνών, ή συντονίζονται τρεις υπουργοί σε διαδοχικές ΚΥΑ σε διάστημα μίας-δύο ημερών, για να εξασφαλιστούν οι συνεργάτες του ενός και άλλα διάφορα, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αν υπάρχει η πολιτική πρόθεση και η σύμφωνη γνώμη της αγοράς, δεν μπορεί να “σωθεί” μία εκπομπή της ΕΡΤ.

Την οποία, ούτως ή άλλως, στο μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδοτεί ο ΕΟΤ.
Ιδίως επί θητείας μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Θα επανέλθουμε. 

tourismlobby.blogspot.com

ikariastore banner